Digitale Gemeente Houten

Kersenfestival 2007

maandag 11 juni 2007 - Bron: Roswitha den Haag

Voor de negende keer wordt op zaterdag 30 juni 2007 het landelijk bekende Kersenfestival georganiseerd. Het festival in de Kromme Rijnstreek vindt plaats op de locatie Beusichemseweg 146, nabij de Goyerbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. De activiteiten die plaatsvinden rond het boegbeeld van deze streek `de kers', staan in het teken van `luister, kijk, smaak en spelgenot'. De oorspronkelijke hoogstam kersenboomgaard vormt het prachtige decor van deze activiteiten. Het Kersenfestival is de ideale ontmoetingsplaats voor de samenleving om kennis te maken met de agrarische leef- en woonomgeving en de historische cultuur van de Kromme Rijnstreek. Mensen bij elkaar brengen, samen genieten van cultuur in een groene omgeving, in schone lucht en al het moois dat de agrarische sector heeft te bieden, is en blijft het idee achter het Kersenfestival.

Programma
Het programma is voor ieder wat wils en bestaat uit een middag- en avondprogramma. Vanaf 15.00 uur zijn op het festivalterrein prachtige oldtimer auto's, historische tractoren en top melkkoeien te bewonderen. De voorrondes voor het nationaal kampioenschap kersenpitspugen en penalty-schieten zijn een favoriet onderdeel van het programma. Voor de dierenliefhebber(tje)s is er een kleinveetentoonstelling. Vanaf 18.00 uur wordt u muzikaal begroet door de Marsch- en Showband uit Rheden vergezeld door een verrassend optreden van de actrice Martha 130, bekend van vele reclames en speelfilms. Zij speelt de grote hoofdrol tijdens het Kersenfestival. Hierna verricht de burgemeester van de gemeente Houten, de heer C.H.J. Lamers, het openingswoord voor het avondprogramma. Indrukwekkende presentaties krijgt u te zien van paarden, veulens, aanspanningen en koeien met hoge genetica. Het Kersenfestival wordt omlijst door bijzondere muziek- en dansoptredens voor zowel jong als oud. Een heuse kersentraditie is de Miss Koe Verkiezing en het Slotfeest onder het genot van `kersen eten', een drankje, muziek en natuurlijk veel gezelligheid.
Je komt elkaar tegen op het Kersenfestival!

Organisatie
De organisatie van het Kersenfestival is een initiatief van de Stichting Kersenfestival en wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en financiële bijdragen van sponsoren. De toegangsprijs voor het Kersenfestival bedraagt vanaf 17.00 uur 5,00 per persoon. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de toegang gratis. De auto kunt u gratis parkeren.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).