Gemeente Zandvoort


30 juni - Gasthuisplein e.o. voor alle verkeer afgesloten

(19 juni 2007)

Het Gasthuisplein en enkele omliggende straten worden op 30 juni aanstaande voor alle verkeer afgesloten. Het heeft te maken met het afscheid van burgemeester M.R. van der Heijden. De omwonenden zijn met een bewonersbrief geïnformeerd.

Hieronder volgt de brief.

Zandvoort, 19 juni 2007

Geachte mevrouw, mijnheer,

Het Gasthuisplein en enkele omliggende straten worden op 30 juni aanstaande, vanaf 08.00 uur tot 19.00 uur, voor alle verkeer afgesloten. Het heeft te maken met het openbare afscheid van burgemeester M.R. van der Heijden. De afsluiting is duidelijk gemarkeerd met dranghekken en borden.

Deze komen te staan:

- in de Swaluëstraat direct ten zuiden van het Achterom
- in de Gasthuisstraat direct ten noorden van het Gasthuisplein
- in de Kruisstraat direct ten zuiden van de Smedestraat
- op het Gasthuisplein direct ten oosten van het Dorpsplein
- in de Kleine Krocht direct ten westen van het Raadhuisplein

Op 30 juni neemt burgemeester M.R. van der Heijden afscheid van de Zandvoortse bevolking - en daarvoor is ruimte nodig, veel ruimte. Eerst is er een groots opgezette openbare receptie, die vanaf 13.30 uur wordt gehouden in de centrale hal van de nieuwbouw van het raadhuis. Daarop aansluitend volgt op het Gasthuisplein, vanaf 14.00 uur, een gezellige culturele manifestatie vol dans, voordrachten en korenzang, Ameezing Afscheid genaamd.

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat de receptie en het daarop aansluitende Ameezing Afscheid heel veel mensen zal trekken. Om het feestelijk afscheid in goede banen te leiden neemt de gemeente verschillende maatregelen, alle gericht op het mogelijk maken van het festival, het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruiker en tot slot het zoveel mogelijk bewegingsvrijheid bieden aan de bezoekers die tussen de centrale hal en het Gasthuisplein wandelen en verblijven.

Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de afsluiting, het feestgedruis, de muziek en de voordrachten. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom op de openbare receptie. Tevens kunt u ervan op aan dat het feestgedeelte op het Gasthuisplein rond de klok van 17.30 uur afgerond zal worden. Voor de goede orde: het geluidsniveau blijft onder de toegestane norm voor kleine festivals.

Hoogachtend,

Harry Coerts, gemeentesecretaris