Provincie Limburg

Persberichten

Prijsvraag NK-wielrennen op www.limburg.nl
NK wielrennen 2007 Maastricht-Margraten

Voor het tweede achtereenvolgende jaar vindt het NK Wielrennen in Limburg plaats en wel op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli in Maastricht-Margraten. In dat kader is er op de provinciale website, www.limburg.nl, een prijsvraag uitgeschreven. De vraag luidt: Welke Limburgse wielrenner won in 1949 op de Cauberg het NK-wielrennen?

* Ger Harings

* Sjefke Janssen

* Max van Heeswijk

De prijsvraag loopt tot donderdag 28 juni 17.00 uur. Onder de goede inzendingen worden vijf Provinciale wielershirts verloot. De prijswinnaars krijgen vrijdag 29 juni per mail/telefoon bericht.

Twee dagen topwielrennen in onze provincie, komt dat zien en beleven! De gemeenten Maastricht en Margraten tekenden dit jaar voor de organisatie van het NK wielrennen in nauwe samenwerking met Provincie Limburg en de Stichting Topsport Evenementen Maastricht. Gedeputeerde Sport Odile Wolfs: "Ik ben er trots op dat dit prachtige nationale sportevenement ook dit jaar weer in Limburg plaatsvindt. Het NK wielrennen stimuleert velen om fietsen als sport te beoefenen. Bovendien laat onze provincie zich weer van haar beste kant zien: mooi, gastvrij, sportief en bourgondisch. Daarom ondersteunen wij als Provincie het NK wielrennen van harte en stellen wij het Gouvernement aan de Maas graag ter beschikking als start- en finishlocatie."

Programma
Zaterdag 30 juni
09.00 uur - Vrouwen, afstand 121, 5 km (9 ronden). Verwachte eindtijd: 12.42 uur
13.30 uur - Beloften, afstand 162 km (12 ronden). Verwachte eindtijd: 17.13 uur

Zondag 1 juli
12.00 uur - Elite Mannen, afstand 202,5 km (15 ronden). Verwachte eindtijd: 16.33 uur

Parcours (gratis toegang)
Het parcours is 13,4 km lang en loopt als volgt: - Limburglaan (start en finish bij het Gouvernement aan de Maas) - oprit Kennedybrug - Akersteenweg - Vijverdalseweg - Doornlaan - Molenweg - Bemelerweg - Laurentiusstraat - Antoniusbank - Bemelerweg - Pastoor Kikkenweg - Bronckweg - Rijksweg - Kruisstraat - Joseph Bechlaan - Johan Willem Beyenlaan - Randwycksingel Limburglaan.

Meer info
Alle informatie over het NK vindt u op www.nkwielrennen.nl Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u terecht bij het cluster Communicatie, (043) 389 73 34. Buiten kantooruren is de afdeling bereikbaar via: 06 55 87 13 19. De integrale tekst van dit persbericht treft u ook aan op onze site (www.limburg.nl).

19-6-2007 10:47