Korps Landelijke Politiediensten

Vakantieservice infopunten voor een laatste check

vakantieservice infopunt A7

Driebergen, 21-06-2007 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, ANWB/Wegenwacht, de Duitse Autobahnpolizei en Belgische politie, Rijkswaterstaat, Veilig Verkeer Nederland en Het Nieuwe Rijden verzorgen dit jaar opnieuw service-infopunten.

Op zes verschillende locaties, verdeeld over drie zaterdagen, is er een service-infopunt langs de autosnelweg voor vakantiegangers die op doorreis zijn naar het buitenland.

De service-infopunten zijn de afgelopen vier jaar succesvol verlopen. Vorig jaar meldden ruim 900 bestuurders zich voor een laatste check. Meest voorkomende euvels waren overgewicht en te lage bandspanning.

Service-infopunten alleen voor vakantiegangers

Alleen vakantiegangers die daadwerkelijk op doorreis zijn naar het buitenland kunnen geholpen en geadviseerd worden. In het verleden meldden zich diverse caravanners, die niet op weg waren naar hun vakantiebestemming, voor een gratis check. Hier zijn de service-infopunten niet voor ingericht en leidt tot onnodige wachttijden.

De eigenaar zal, ter voorbereiding op de vakantietocht, de voertuigencombinatie bij de garage of de dealer ter keuring en onderhoud aan moeten bieden. Het service-infopunt is echt bedoeld voor een laatste check en de laatste actuele informatie in het buitenland.

Datum en locaties van 06.30 uur tot 12.30 uur:

Zaterdag 30 juni 2007:

A 2 grens België parkeerplaats Knuvelkes

A 16 grens België parkeerplaats Hazeldonk

Zaterdag 7 juli 2007:

A7 grens Duitsland - parkeerplaats Medernertol

Zaterdag 14 juli 2007:

A 12 grens Duitsland parkeerplaats Oudbroeken

A 67 grens Duitsland parkeerplaats Zwarte Water

A 16 grens België parkeerplaats Hazeldonk

Aandachtspunten voor dit jaar

Gebruik kinderbeveiligingsmiddelen, juiste bandenspanning, technische staat van de banden en juiste gewichten van de combinatie.

Service-info-check op vrijwillige basis

Op genoemde data wordt een redelijke uitstroom verwacht van vakantieverkeer gelieerd aan het begin van de vakantieperiode vanuit midden-, zuid- en noord-Nederland. De betreffende autosnelwegen fungeren dan als uitvalswegen met bestemming Duitsland, België en de achterliggende landen. Deze service-info-check is op vrijwillige basis. Bij geconstateerde gebreken zal naar een passende oplossing worden gezocht.

Rijkswaterstaat draagt zorg voor de inrichting van de parkeerplaatsen en de lichtkranten die de passerende vakantiegangers informeren over het service-infopunt.

De ANWB/Wegenwacht verricht indien gewenst een kleine technische check aan het voertuig en de caravan.

Partners van Het Nieuwe Rijden zullen zorgdragen voor de juiste bandenspanning. Ook is er informatie beschikbaar over de rijstijltips van Het Nieuwe Rijden voor auto en caravan, waardoor de vakantiereis voordeliger, veiliger en comfortabeler wordt. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van SenterNovem en de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM.

Veilig Verkeer Nederland zal voorlichting geven over de actuele verkeerscampagnes.

Politiekorpsen uit verschillende landen en de Verkeerspolitie van het KLPD geven geïnteresseerde vakantiegangers de meest recente verkeersinformatie, verkeerstechnische en verkeersveilige tips. Zij brengen de belangrijkste afwijkende verkeersregels van het land van bestemming/doorkomst onder de aandacht.