Politie loopt parade Roze Zaterdag

26.06.2007 / 19:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Politie academie lecd

Politie academie lecd

Het Landelijk Homonetwerk Politie (LHP)zal wederom in uniform deelnemen aan de Parade van Roze Zaterdag. Roze Zaterdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni a.s. in Bergen op Zoom. De politie zal met ongeveer 70 politiemannen en -vrouwen meelopen.

Na de succesvolle deelname aan de Parade van de Roze Zaterdag in 2006, in Zwolle heeft de Raad van Hoofdcommissarissen weer ingestemd met de deelname in uniform.

Bijzonder is dat deze keer de parade wordt geopend door het 62 leden tellende Nederlandse Politieorkest. De delegatie van de politie zal worden versterkt door deelname, ook in uniform, van leden van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht.

De politie levert hiermee een bijdrage een de zichtbaarheid van homoseksualiteit binnen de politie en de maatschappij en wil een positief signaal geven aan de homoseksuele burger. In deze tijd waarin een afnemende tolerantie voelbaar wordt is het van belang, dat de politie zich duidelijk profileert ten behoeve van de multiculturaliteit in onze samenleving.

Het Nederlands Politieorkest zal ook een bijdrage leveren aan het culturele deel van Roze Zaterdag. Direct na de Parade wordt op de grote Markt een ruim een uur durend concert verzorgd.