Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Infocentrum Carnisselande/Portland sluit 30 juni

BARENDRECHT (vrijdag 29 juni 2007) - Het Infocentrum Carnisselande/Portland aan de Carnisseweg in Barendrecht sluit 30 juni haar deuren. Het Infocentrum is precies tien jaar geleden geopend en begonnen als Infocentrum Carnisselande. In 1999 zijn de gemeenten Albrandswaard en Barendrecht een samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk Carnisselande/Portland af te bouwen. De naam werd daarom veranderd in Infocentrum Carnisselande/Portland.

Tussen de gemeenten Albrandswaard en Barendrecht wordt sinds 1997 intensief samengewerkt om de Vinex-bouwlocatie Carnisselande/Portland optimaal te realiseren. Mensen konden gedurende tien jaar in het Infocentrum terecht voor informatie over de nieuwste ontwikkelingen van de Vinex-locatie. In totaal hebben ongeveer 450.000 mensen een bezoek gebracht aan het Infocentrum.

Informatie
In het Infocentrum Carnisselande/Portland konden geĂŻnteresseerden terecht voor informatie over de verkoop en verhuur van nieuwe woningen. De taken van het Infocentrum worden gedeeltelijk overgenomen door de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard. Mensen die willen weten wat beschikbare woningen zijn en waar deze staan kunnen bij de betrokken makelaars terecht. Mensen met vragen over bestemmingsplannen en de inrichting van de omgeving van Carnisselande kunnen terecht bij het gemeentelijk Servicecentrum, Binnenhof 1 te Barendrecht. Of telefonisch op (0180) 698 398. Vragen over Portland worden beantwoord bij het Meldpunt van de gemeente Albrandswaard, te bereiken op (010) 5061777.

Vinex-locatie Carnisselande/Portland
Barendrecht en Albrandswaard bouwen in de Vinex-locatie Carnisselande/Portland in totaal 10.300 huizen. Hiervan staan er ongeveer 7.600 op Barendrechts grondgebied (Carnisselande) en 2.700 woningen worden gebouwd op grondgebied van de gemeente Albrandswaard (Portland). Op dit moment zijn ongeveer 8.500 van de geplande 10.300 woningen gereed. In 2009 moet de gehele Vinex-locatie klaar zijn.

Noot voor de pers,