Politie Gelderland-Zuid

Hercontrole horeca Tiel

Tiel, 30-06-2007 o Op vrijdag 29 juni 2007 heeft de Gemeente Tiel in samenwerking met de politie, brandweer, Voedsel en Waren Autoriteit en de Arbeidsinspectie opnieuw een horecacontrole gehouden. De toezichthouders hebben gecontroleerd of cafés en restaurants in Tiel na de controle van 19 mei, inmiddels wel voldoen aan wet- en regelgeving.

De controle op naleving van wetten en regels vond plaats tussen 16:00 en 22:00 uur. In totaal werden 17 horecagelegenheden gecontroleerd, waarvan de meeste gelegen in het centrum.

In zes horecabedrijven bleken alle van de op 19 mei geconstateerde overtredingen te zijn beëindigd.

Dit keer scoorden de restaurants op het onderdeel hygiëne en voedselveiligheid beduidend beter: op vijf van de zeven restaurants was niets aan te merken. In totaal is er één boete en één waarschuwing uitgedeeld.

De brandweer legt één dwangsom op omdat een vluchtwegaanduiding ook tijdens de hercontrole defect bleek. Bij een andere gelegenheid bleek de nooduitgang te zijn dichtgespijkerd. Dit is ter plaatse verholpen.

Tijdens de controle op 19 mei is één illegale werknemer gesommeerd om het land te verlaten. Bij de hercontrole bleek deze persoon echter nog altijd werkzaam te zijn. De illegale werknemer is aangehouden en is in vreemdelingenbewaring gesteld. Bovendien zal de ondernemer wederom een boete van minimaal 8.000 worden opgelegd.

Het niet kunnen tonen van de vereiste vergunningen leverde ook nu weer een groot aantal overtredingen op. De Gemeente Tiel zal naar aanleiding hiervan onderzoeken of zij naar Amsterdams voorbeeld - een Barcode aan de ondernemers gaat verstrekken. De Barcode is een map waarin alle noodzakelijke bescheiden overzichtelijk kunnen worden opgeborgen.

De hercontrole maakt duidelijk dat periodiek toezicht noodzakelijk blijft in het belang van de veiligheid. Daarom zal de Gemeente Tiel doorgaan met de gezamenlijke controles.

n.b. dit is een persbericht van de gemeente Tiel