Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 30-06-2007

Aanrijding tussen drie personenautos
HAVELTE Vrijdagmiddag zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van een aanrijding tussen drie autos op de N371. Een 31-jarige vrouw uit Wapse reed in de richting van Meppel. Bij haar in de auto zaten vier kinderen. Voor haar stond een 57-jarige man uit Ruinen bij de kruising voorgesorteerd. Hij wilde linksaf slaan, de Meenteweg op. De vrouw zag te laat dat de man stil stond en botste op het voertuig. De man kwam op de linker rijstrook terecht, bestemd voor het verkeer wat in de richting van Havelte reed. Een tweede botsing met een 51-jarige bestuurder uit Uffelte was het gevolg. Drie personen (het is nog niet bekend welke dit zijn) zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar kort daarna ook weer huiswaarts gekeerd. (BPS 07-154667)

Motorrijder onderuit

ASSEN Een 25-jarige motorrijder uit Noordlaren raakte vrijdagavond gewond op de Hoofdvaartsweg. Hij reed in de richting van het Asserwijkje toen er plotseling een hevige regenbui ontstond. Door het vele water op het wegdek, raakte de mottorijder van de weg. Hij botste tegen een lantaarnpaal en brak zijn arm op twee plaatsen. De motorrijder is naar het ziekenhuis gebracht en zijn motor is afgesleept. (BPS 07-154702)

Rijden onder invloed

ZWINDEREN De politie kreeg vrijdagavond een melding dat er een vrachtwagenchauffeur slingerend over de A37 zou rijden in de richting Hoogeveen. Agenten hebben de 48-jarige bestuurder staandegehouden en de man blies op het bureau 650 ugl. Hij had geen geldig rijbewijs en kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-154728)

Rijbewijs bromfietser ingevorderd
HOOGHALEN Tegen een 16-jarige bromfietser is vrijdagavond op de Oude Provincialeweg proces-verbaal opgemaakt. Hij reed met een snelheid van 90 km/uur (na correctie is dit 83 km/uur) waar 40 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 07-154727)

Inbraak bij bakkerij
DALEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken bij een bakkerij aan de Waag. Er werd een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-154821)

Politie zoekt daders inbraak dorpshuis
GEESBRUG In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een dorpshuis aan de Lindenlaan. Een man en een vrouw uit Geesbrug hebben de twee daders overlopen. Beide verdachten gingen er vandoor. Meerdere agenten en een diensthond hebben geruime tijd de omgeving afgezocht naar de daders, maar niets aangetroffen. De dieven hebben geprobeerd geld weg te nemen, maar vooralsnog lijkt er niks te zijn weggenomen. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-154818)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Een 20-jarige vrouw uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden aan de Bremstraat. Ze zou bij een supermarkt drie pakjes sigaretten en een pakje shag hebben weggenomen. Tegen de vrouw is verbaal opgemaakt. Zij zat nog in haar proeftijd. (BPS 07-154592)

Politie zoekt getuigen van beroving
RODEN Een 33-jarige vrouw uit Roden is donderdagavond slachtoffer geworden van een beroving op het fietspad tussen de Keurnoten en de Roderweg. De vrouw reed op haar fiets met drie wielen toen ze werd aangesproken door een nog onbekende jongen die op het fietspad stond te wachten bij zijn scooter. Hij bedreigde haar en heeft vervolgens geld van haar afgenomen. Het gaat om een jongen van ongeveer 16 jaar oud met een donkere huidskleur. Hij sprak gebrekkig Nederlans, droeg een zwarte helm, spijkerbroek, witte gymschoenen en hij reed op een witte scooter. De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-154382)

Man doet aangifte van beroving
EMMEN Een 60-jarige man uit Eastborne deed in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van beroving. De man zegt door twee jonge mannen te zijn overvallen en beroofd van zijn horloge en geld op de Hondsrugweg. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is, mede omdat het slachtoffer onder invloed van alcohol verkeerde. De aangifte is opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844. (BPS 07-154778)

Man aangehouden wegens diefstal navigatiesysteem ASSEN Agenten hebben vrijdagmorgen een 31-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal van een navigatiesysteem uit een bouwmarkt aan de Stelmakerstraat. De man is door een beveiliginsbeambte overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-154517)

Politie onderzoekt vernielingen aan kerk
HOLLANDSCHEVELD In de afgelopen periode zijn diverse vernielingen aangebracht aan de kerk aan de Riegheidestraat. Er is onder meer een lichtkoepel vernield, er is een muur beklad met krijt en diverse voegen van het nieuwe metselwerk zijn verwijderd. Namens de kerk is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de vernielingen. De schade bedraagt ongeveer 1200,-. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie of via 0900-8844 of specifiek met de wijkagent. (BPS 07-154581)

Auto in brand gestoken
SCHOONEBEEK In de nacht van zaterdag op zondag is brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond aan de Beeklanden. De brandweer heeft de brand geblust, maar het voertuig is totaal vernield. De brand is aangestoken. De eigenaar deed aangifte. Getuigen worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-154779)

Vrouw ernstig gewond bij aanrijding

LINDE Een 29-jarige vrouw uit het Belgische Essen is zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Vuile Riete. Door nog onbekende oorzaak reed ze met haar auto tegen een boom. Ze is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (BPS 07-154836)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.