Gemeente Schagen

Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd voor mensen met een beperking

Op 4 juli aanstaande organiseert het Regionaal overleg VTV (Vrije Tijd en Vorming) Noordkop een Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd voor mensen met een beperking (verstandelijk, lichamelijk, visueel, auditief en chronisch). Deze informatiemarkt wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Lions Club Wieringermeer e.o.. De informatiemarkt vindt plaats op het terrein van Noorderhaven, Langevliet 81 in Julianadorp. Van 15:30 - 19:30 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen; u kunt ook actief deelnemen aan de workshops.

Het Regio VTV bestaat uit beroepskrachten welke werkzaam zijn in de vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking in de Noordkop. Het doel van dit overleg is om gezamenlijk tot een evenwichtig, duurzaam, betaalbaar en kwalitatief aanbod van vrijetijdsbesteding te komen. Het Regio VTV is tot stand gekomen door de ontmanteling van de voorzieningen voor mensen met een beperking, de steeds grotere verspreiding van de doelgroep en de groeiende vraag naar diverse vrijetijdsbestedingen voor deze doelgroep.

Door het bundelen van de diverse vragen op het gebied van vrije tijd uit de regio werd het voor het Regio VTV duidelijk dat er nog altijd veel onwetendheid bestaat over de sport en vrije tijd mogelijkheden. Deze onwetendheid leeft niet alleen bij de doelgroep zelf, maar ook bij de ouders, verzorgers, begeleiders en leerkrachten van hun. De stap om naar bijvoorbeeld een sportvereniging of een toneelclub te gaan is soms te groot. Op de informatiemarkt kan men alvast kennismaken met de vereniging of club. Men kan tijdens de workshops ook meteen ervaren wat leuk is om te doen.

Het aanbod in de Noordkop is zeer divers, zo zijn er al meer dan 95 sportactiviteiten voor mensen met een beperking. Ook andere vormen van vrije tijdsbesteding, zoals toneel, voorlezen, soos en diverse doe-clubs zijn ruimschoots aanwezig.

Om 15:30 uur wordt de Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd geopend. Vervolgens is er de gelegenheid om langs de diverse stands te gaan voor meer informatie. Tevens worden er een aantal workshops en demonstraties gegeven.

Het programma ziet er als volgt uit:

15:30 - 15:45 uur Opening Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd

15:45 - 19:15 uur Start Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd

15:45 - 16:15 uur Workshop bewegen voor ouderen (Noorderhaven)

16:15 - 16:45 uur Workshop fitness (Noorderhaven)

16:45 - 17:15 uur Demonstratie tai chi (Sv OKK)

17:15 - 17:45 uur Workshop stijldansen (Dansen bij Jansen)

17:45 - 18:15 uur Optreden Glenn de Koning

18:15 - 18:45 uur Workshop voetbal (VV Schagen)

18:45 - 19:15 uur Workshop rolstoelbasketbal (JBC Noorderhaven)

19:15 - 19:30 uur Afsluiting

Al met al belooft het een erg leuke en sportieve middag/avond te worden, waarbij van alles te beleven valt. Het terrein van Noorderhaven (Langevliet 81, Julianadorp) is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf het station Den Helder Zuid gaan er regelmatig bussen naar Noorderhaven; er is een bushalte op het terrein van Noorderhaven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Regio VTV Noordkop: Pieter Veldhuis, afdeling VTV Noorderhaven (0223) 64 85 91, vrijetijdenvorming.nh@sheerenloo.nl of met Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland, (0224) 21 47 74, lboetes@sportservicenoordholland.nl.

poster sportbeheer