Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Oplevering nieuwbouw Dr. Aletta Jacobscollege - persbericht 053 2007

De nieuwbouw van het dr. Aletta Jacobscollege (AJC) wordt 4 juli opgeleverd. Hiermee sluit de gemeente Hoogezand-Sappemeer een belangrijke fase af op weg naar het nieuwe schoolgebouw. Na de zomervakantie wordt het gebouw in gebruik genomen. In oktober wordt de nieuwbouw met diverse activiteiten feestelijk gevierd. Ook de officiële ingebruikname staat dan op het programma.

Na de zomervakantie wordt het gebouw in gebruik genomen. In oktober wordt de nieuwbouw met diverse activiteiten feestelijk gevierd. Ook de officiële ingebruikname staat dan op het programma.

In het collegeprogramma en de centrumplanontwikkeling is onder andere vastgelegd dat het openbaar voortgezet onderwijs wordt geconcentreerd op één locatie. De dislocatie van het Dr. Aletta Jacobs aan de Erasmusweg komt daarmee te vervallen. De kavel hiervan wordt betrokken bij de centrumplanontwikkeling.

In de nieuwbouw is kleinschaligheid de bepalende factor voor het ontwerp geweest. Het is een gebouw geworden met clusters van ongeveer 200 leerlingen. Deze kleinschalige opzet waarborgt een veilig en prettig werkklimaat waarbinnen leerlingen en personeel zich gekend en verantwoordelijk voelen. Het gebouw is flexibel en functioneel ingericht, waardoor er vanuit meerdere didactische modellen onderwijs kan worden verzorgd.