Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Sportolympiade Lombardijen

Woensdag 4 juli vindt op het terrein van handbalvereniging Atomium 61 aan de Sparrendaal 91 de Sportolympiade Lombardijen plaats.

Ongeveer 140 leerlingen van de groepen 8 van vier basisscholen uit Lombardijen nemen deel aan deze gemengde sportdag. Het startsein voor de Sportolympiade wordt gegeven om 08.45 uur door sportportefeuillehouder Bram van Hemmen van de deelgemeente IJsselmonde.

De basisscholen Samsam, Het Open Venster, Paus Joannes en De Catamaran uit Lombardijen zijn vriendschapsscholen. Gezamenlijk organiseren deze scholen diverse activiteiten. De Sportolympiade Lombardijen is het eerste echte grote gezamenlijke project. De groepen 8 van deze scholen (ongeveer 140 leerlingen) nemen deel aan deze gemengde sportdag die georganiseerd wordt door twee leerkrachten van De Catamaran in samenwerking met verschillende sportverenigingen uit de wijk. De Sportolympiade Lombardijen kent drie doelstellingen. Ten eerste samenwerking tussen de scholen en verenigingen verbeteren. Ten tweede de kinderen kennis laten maken met verschillende takken van sport en ten derde kennismaking van leerlingen met elkaar ter voorbereiding op de middelbare school.

De Sportolympiade Lombardijen wordt een gezellige dag. De nadruk ligt niet op presteren. Dus geen puntentellingen en winnaars. Lekker met elkaar sporten in een clinicvorm, met een afsluitend spelletje. Na de opening om 08.45 uur door sportportefeuillehouder Bram van Hemmen, vinden er vanaf 09.00 uur 8 ronden plaats van 20 minuten, waarbij steeds twee teams tegelijk aanwezig zijn. De leerlingen worden verdeeld over 16 teams van 8-10 kinderen. In de pauze (van 10.40 tot 10.55 uur) vertoont Maarten Goedemé, wereldkampioen Ropeskipping (touwtjespringen), zijn kunsten aan de kinderen.

De Sportolympiade Lombardijen wordt om 12.30 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch, verzorgd door Atomium 61.

De Sportolympiade Lombardijen wordt mogelijk gemaakt door de deelgemeente IJsselmonde en woningcorporatie Comwonen. Via het programma sociaal investeren willen zij het aanbod aan buurtactiviteiten versterken en een beter contact tussen buurtgenoten aanmoedigen.