Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Drentse Fiets 4Daagse presenteert onderzoeksrapport Rijksuniversiteit Utrecht en veiligheidsplan 2007


Bijeenkomst op woensdag 4 juli in Zuidwolde

Diever, 27 juni 2007

Aan de leden van de pers,

Hierbij nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de bijzondere vergadering van het Algemeen Bestuur van de Drentse Fiets 4Daagse op woensdag 4 juli a.s. om 14.00 uur in het gemeentehuis van gemeente De Wolden in Zuidwolde. Tijdens deze vergadering worden het veiligheidsplan 2007 en het onderzoeksrapport van de Rijksuniversiteit Utrecht met betrekking tot de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van organisaties van evenementen gepresenteerd.

Onderzoeksrapport
Mevrouw Nanda Hermus van de Rijksuniversiteit Utrecht heeft als afstudeeropdracht onderzoek gedaan naar de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van organisaties van evenementen en zal tijdens de bijeenkomst de belangrijkste conclusies van dit onderzoek presenteren. Het rapport is geschreven op verzoek van het Recreatieschap Drenthe naar aanleiding van de afgelasting vorig jaar wegens de extreme hitte.

Veiligheidsplan 2007
Daarnaast presenteert de Drentse Fiets 4Daagse het veiligheidsplan 2007. Dit plan is eveneens opgesteld naar aanleiding van de afgelasting van 2006. Zo zijn er nu duidelijke afspraken met de GGD en het GHOR over eventuele calamiteiten en zijn scenario's en adviezen voor organisatie en deelnemers opgenomen over te nemen maatregelen bij extreme weersomstandigheden.

Voor meer informatie over het rapport en het veiligheidsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Ank van der Ziel, voorzitter van het Recreatieschap Drenthe, via telefoonnummer 0528 - 37 82 00.

Met vriendelijke groet,

Marja Kiel
Communicatie Drentse Fiets 4Daagse

---- --