Project De Maaswerken


Hatertse brug vanaf 4 juli weer opengesteld voor het verkeer

Maastricht, 28 juni 2007. Het verkeer kan vanaf woensdag 4 juli weer in beide richtingen gebruik maken van twee rijstroken op de Hatertse brug in Nijmegen. De oude verkeerssituatie wordt dan nog niet meteen hersteld, omdat de aannemer nog enkele afrondende werkzaamheden moet verrichten. Op vrijdag 13 juli is de verhoging van de Hatertse brug gereed

Sinds 23 april vinden de werkzaamheden aan de Hatertse brug plaats. De brug bestaat uit twee rijbaangedeelten, die afzonderlijk omhoog zijn gebracht (opgevijzeld). De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen ondanks het vele vandalisme aan de tijdelijke bewegwijzering. De aannemer heeft hierdoor voor meer dan tienduizend euro schade geleden. De verhoging van de Dukenburgse brug start 13 augustus 2007 en duurt tot eind oktober. De verhoging van de Graafse brug volgt daarna.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen om in de toekomst grotere schepen toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. Het gaat om de Hatertse, Dukenburgse en Graafse brug en om de bruggen over de sluis Weurt. De bruggen in Nijmegen worden maximaal 38 cm verhoogd. De bruggen over de sluis Weurt worden 2 ½ meter verhoogd.