Gemeente Rotterdam

Van 4 tot 12 juli vinden er diverse vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies plaats.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Extra vergadering

Woensdag 4 juli, 9.00 uur

De commissie bespreekt het principebesluit van het college over het project Museumparkgarage. Op 29 juni wordt bekend of het college de bouw van de parkeergarage wil stoppen of juist verder wil gaan met de bouw. Naar verwachting spreekt de gemeenteraad op 12 juli hierover.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Extra vergadering

Woensdag 4 juli, 14.00 uur

De commissie vergadert over de Kaderbrief 2007. Deze brief dient als voorbereiding op de begroting van 2008 en is de basis voor een besluit over nieuwe bestemmingen van het financiële overschot van 2006.

Verder adviseert de commissie over de visie van het college over de lokale popsector. Het college stelt acties voor om Rotterdam op de korte, middellange en lange termijn weer het hoofdpodium van de nationale en internationale Popsector te maken. Tevens komt aan de orde de afdoening van motie-Çelik over het instellen van een onderzoek naar de sociaal historische waarde van het complex Reserve boezem III in Nieuw Crooswijk.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 5 juli, 13.00 uur, raadzaal (let op, gewijzigde aanvangstijd)

De gemeenteraad bespreekt het Burgerjaarverslag 2006, het verslag van de Algemene Bezwaarschriftencommissie 2006 en het verslag van werkzaamheden van de Gemeentelijke Ombudsman over 2006.

De gemeenteraad neemt een besluit over het Jaarverslag/Jaarrekening 2006 van de gemeente Rotterdam. Hierbij worden het advies en de aanbevelingen van de raadscommissie tot Onderzoek van de Rekening betrokken. Het college legt met de jaarstukken verantwoording af aan de gemeenteraad. Ook komt de eerste Bestuursrapportage 2007 aan de orde, waarmee inzicht wordt gegeven in de financiële toestand van de gemeente in het eerste kwartaal van 2007.

Verder komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: Participatie en Burgerschap en daarbij de afdoening van de motie-Van Tijn en motie-Verwijs, de planning en uitvoering van de Visie Voetbal Vitaal over de herstructurering van zowel voetbalverenigingen als voetbalvelden in Rotterdam en het Beleidskader werk en re-integratie.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 12 juli, 10.00 uur, raadzaal (let op, gewijzigde aanvangstijd)

De gemeenteraad bespreekt de Kaderbrief 2007. De Kaderbrief is een opmaat naar de begroting 2008. Bij de Kaderbrief zit een aantal voorstellen van het college om moties af te doen, die zijn ingediend tijdens de behandeling van de begroting voor 2007.

Verder bespreekt de raad in deze laatste vergadering voor het zomerreces het Coffeeshopbeleid, de Veiligheidsindex en het project Dordtselaan. Ook de uitgangspunten voor het Cultuurbeleid 2009-2012 komen aan de orde.

Tot slot discussieert de raad over het principebesluit van het college om wel/niet verder te gaan met de bouw van de Museumparkgarage.

Zomerreces ( 16 juli tot 3 september)

Op 12 juli vindt de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces plaats. De eerste raadscommissie vergaderen vanaf 4 september. Op 6 en 13 september vindt er een actualiteitenuur van de gemeenteraad plaats. De eerste raadsvergadering vindt plaats op 20 september.

Bron: Griffie, 28-06-2007