Ingezonden persbericht


Persbericht
Maandag 2 juli 2007

Kamerkoor Maastricht weer in de prijzen

Haarlem - Op de finale van het Nederlands Korenfestival in Haarlem is Kamerkoor Maastricht (Camera Musica Mosana) uitgeroepen tot het op één na beste Kamerkoor van Nederland.

Kamerkoor Maastricht, sinds 1989 onder leiding van de Belgische dirigent Ludo Claesen, werd geroemd voor zijn programmakeuze en volwassen koorklank. Het koor, ook bekend onder de naam Camera Musica Mosana, heeft van oudsher een reputatie in het uitvoeren van barokmuziek op hoogstaand niveau, maar liet in Haarlem weer horen uitgegroeid te zijn tot een ensemble met een uitgebalanceerde koorklank in zeer verschillende stijlen van muziek.

Er werd werk uitgevoerd van Johan Ludwig Bach, maar ook van Limburgse componisten: o.a. het nieuwste werk van André Stolwijk op teksten van François Villon, het geestige Joke en Dreams van Ludo Claesen, begeleid door Aron Leijendeckers op vibrafoon. De jury prees koor en dirigent voor het hoogstaande niveau bij het uitvoeren van werk "waarvan de inkt amper droog is".

Woensdag 4 juli om 20.00 uur kunt u het Kamerkoor Maastricht beluisteren bij de opening van de Kunstmaand Vaals in De Kopermolen. Ook hier wordt een zeer gevarieerd repertoire aangeboden, van de bovengenoemde Limburgse componisten tot Bach, Fauré, Duruflé, Farmer, Nystedt, Van Nimwegen en Bikkembergs. Het koor wordt begeleid door Tonnie Ehlen op piano en Aron Leijendeckers op vibrafoon. U kunt kaarten voor slechts E 5 bestellen via tel. 0031-(0)43 - 3064668.

Kamerkoor Maastricht
www.kamerkoormaastricht.nl

Greet Stolwijk - PR
tel. +31(0)6 -15 63 88 64

Annepeet Canisius - voorzitter
Tel. +31(0)6 - 48 01 45 57

Ludo Claesen - dirigent
Tel. +32-(0)495-104385

---- --