Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 3 juli 2007

Woensdag 4 juli 2007:

Radio 2 Zomerfestival: Crowded House in de Roxy (1991)

Woensdag 4 juli laat Radio 2 tussen 22 en 23 uur een bijzonder concert horen van Crowded House, opgenomen in 1991 in de Roxy in Amsterdam. In een exclusieve set speelde de band van Tim en Neil Finn hun toen nieuwe nummers 'Weather with you', 'It's only natural' en 'Four seasons in one day', evenals ouder werk als 'Don't dream it's over'.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal.

Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Elvis Costello, Katie Melua, Doe Maar, Charles Aznavour en Jamie Cullum. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis stelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg vijf vragen over de dagartiest. Na de laatste vraag kan iedereen de zo ontstane code mailen of sms-en. De dagwinnaar, die bekendgemaakt wordt tussen 18 en 19 uur in het programma Knooppunt Kranenbarg, ontvangt een concertbon ter waarde van ¤ 100,-.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl