Ingezonden persbericht


LANDELIJKE EN Regionale media

Grootste weidefeest van Nederland op Graafschap TV

De Daklozenparty 2007 met de Achterhoekse Toppers

De Daklozenparty is uitgegroeid tot een jaarlijks festijn van ongekende omvang. Het begon in 1988 aan de rand van het Achterhoekse dorp Silvolde. Vijf vrienden organiseerden voor enkele tientallen bekenden een verjaardagsfuif. De naam werd bedacht 'onder het genot van' en naar de reden blijft het gissen. Het was reuze gezellig met een buurtbandje en wat kratten bier. Dat smaakte naar meer. Daarom werd het feest een jaar later herhaald. Na enkele jaren groeide het uit de voegen en verhuisde naar de overkant van de weg, de wei van boer Bongers.

De fuif is nu een BIG party en het grootste weidefeest van Nederland. Jaarlijks genieten circa vijfduizend bezoekers van een spectaculair programma. De party is ieder jaar gegroeid, maar de intieme, gezellige sfeer is gebleven. Binnen en buiten de feesttent is het even druk en de meeste bezoekers keren al jarenlang terug naar, wat je gerust mag noemen, de Daklozenreünie.

Achterhoekse Toppers
Tijdens de 19e Daklozenparty afgelopen vrijdag in Silvolde traden naast de band Grace en de topformatie Beethoven ook De Achterhoekse Toppers op, een unieke combinatie van Arne Jansen (Meisjes met rode haren), Marcel Geven (Crystal Dream) en Ando Jansen van de Zingende Fresia's.

Woensdag 4 juli vanaf 20.10 uur zendt Graafschap TV een verslag uit van de 19e Daklozenparty in Silvolde. Uitzending ieder uur tot de volgende dag 20.00 uur.

De uitzending is ook live te bekijken via de livestream op internet. Kijk voor meer informatie op www.graafschap.tv of live.graafschap.tv

Uitzendgebied Graafschap TV

Aalten
Berkelland
Bronckhorst
Brummen
Doesburg
Doetinchem
Lochem
Oost-Gelre
Rijnwaarden
Oude IJsselstreek Montferland
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen

Graafschap TV brengt 24 uur per dag regionale televisie voor Oost-Gelderland, waaronder dagelijks nieuw met reportages uit de regio. We zijn aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen. Graafschap TV is in Oost-Gelderland te ontvangen via de UPC kabel. Ruim 500.000 inwoners in de Achterhoek, Graafschap en Liemers kunnen dagelijks afstemmen op onze programma's, die in een carrousel op elke gewenst moment van de dag te bekijken zijn.

Voor meer informatie over dit TV programma kunt u contact opnemen met:

Mario Huntink
T. 0888 - 33 33 33
E. mario@graafschap.tv
-----------------------

Dinsdag 3 juli 2007

---- --