Politie Flevoland

Winkeldieven aangehouden

Lelystad, 04-07-2007 o Door snel optreden van twee deelnemers aan het Veilig op Straat (VOS) project heeft de politie dinsdagmiddag twee winkeldieven aan kunnen houden.

De twee hulphandhavers liepen te surveilleren in de waagpassage toen zij een detectiepoort hoorden afgaan. Bij de betreffende winkel werden de verdachten, twee vrouwen van 15 en 36 jaar uit Lelystad, aangesproken door het personeel. Na een woordenwisseling vertrokken de vrouwen met hun buit. Daarop hebben de VOSers de achtervolging ingezet en hun locatie doorgegeven aan de politie. Agenten hebben de vrouwen aangehouden.

VOS project

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, krijgen in het VOS project de kans om te werken aan hun toekomst. Het project houdt onder andere in dat jongeren onder begeleiding van de politie, toezicht houden in Lelystad en Dronten.

Daarnaast assisteren ze bij het regelen van verkeer na een aanrijding, het ontruimen van kleine wietplantages en verkeersexamens. Bovendien krijgen deze jongeren scholing om zo toe te werken naar een goede toekomst.

Interesse

Er zijn op dit moment nog plaatsen vrij voor nieuwe deelnemers aan het VOS-project. Jongeren uit Lelystad en Dronten, in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die door deelname aan het VOS een positieve wending willen geven aan hun toekomst, kunnen zich melden bij Concern voor Werk. Bel 0320-295400 of kom langs bij het politiebureau op de Stationsweg en vraag naar Johann Ruiter van Concern voor Werk.