Gemeente Delft

Gemeente, politie en woningcorporaties zorgen voor onafhankelijke bemiddeling bij conflicten

Het college van B&W heeft besloten mee te doen aan de gezamenlijke aanpak van conflicten in en om huis via de inzet van bemiddeling. Sinds eind 2006 heeft de gemeente in samenwerking met politie Haaglanden en Delftse woningcorporaties (Woonbron, Vestia, Vidomes en DUWO) bij wijze van proef al met Bemiddeling & Mediation gewerkt. De positieve resultaten die de bemiddelaars van dit bureau hebben geboekt zijn aanleiding om deze deelname te formaliseren.

Vaak kunnen conflicten in en om het huis zelfstandig opgelost worden doordat bewoners, gemeente, politie en woningcorporaties goed samenwerken. Soms is er meer nodig. In die gevallen is het zinvol Bemiddeling & Mediation in te schakelen. Met hun onafhankelijke en gespecialiseerde bemiddelaars boekt dit bureau al enige tijd succes bij de aanpak van conflicten en woongerelateerde overlast in de regio Haaglanden. Sinds eind 2006 is in Delft al positieve ervaring opgedaan met deze werkwijze. Gemeente, politie Haaglanden en de woningcorporaties hebben nu besloten gezamenlijk gebruik te maken van de diensten van Bemiddeling & Mediation voor de periode 1 mei 2007 - 30 april 2008. De gemeente draagt ¤ 20.000 bij en de corporaties samen ¤16.000.

Ruzie met de buren, familie of een probleem met een groep in de buurt. Het zijn voorbeelden van conflicten waarvoor Bemiddeling & Mediation ingezet kan worden. Dat kan ook op verzoek van bewoners zelf. De neutrale bemiddelaar hoort beide partijen in het conflict aan en ziet erop toe dat deze tot een oplossing komen. Conflicten kunnen het woongenot van bewoners soms aanzienlijk aantasten en daarom zijn oplossingen hiervoor nodig.

Noot voor de redactie (