Politie Groningen

Woensdag 4 juli 2007

Provincie Groningen, 04-07-2007

Groningen:/Mijdrecht: vermist meisje achterhaald

De politie heeft een 13-jarig in Groningen vermist meisje in Mijdrecht kunnen achterhalen. Het meisje was om onduidelijke reden van het ouderlijk huis weggelopen. Bij de politie ontstond het vermoeden dat ze via internet contact had in het midden van het land. Door onderzoek van de politie werd duidelijk dat ze waarschijnlijk in de provincie Utrecht zou zitten. Via de telefoon kon na enkele pogingen contact met het meisje worden gelegd. Door een gezamenlijke snelle actie van de Groninger en de Utrechtse politie kon het meisje in Mijdrecht worden opgespoord. Ze is weer met haar ouders verenigd. Uiteindelijk bleek het internetcontact geen verband te houden met haar verdwijning.

Groningen: autokraker aangehouden

De politie trof woensdagochtend vroeg de dader van een autokraak aan de Oosterhamriklaan nog in de wagen aan. De man, een 58-jarige inwoner van Beilen, was gewond aan handen en voeten, waarschijnlijk als gevolg van het inslaan van een autoruit. De Drent verklaarde dat hij het koud had gekregen en daarom in de wagen was gaan zitten. Hij is ingesloten.

Groningen: in buik gestoken

Een 51-jarige inwoner van Groningen is woensdagochtend vroeg in zijn woning aan de Radebinnensingel met een mes gestoken. De vermoedelijke dader, een 34-jarige Stadjer, meldde zich onmiddellijk na het incident op het politiebureau aan de Rademarkt. Daar werd hij aangehouden. Het slachtoffer werd in de buik geraakt en is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn situatie is stabiel. De oorzaak van het incident ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Groningen; bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser kwam dinsdagavond door nog onbekende oorzaak op de Amkemaheerd ten val. De jongen, die geen helm droeg, werd met mogelijk hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen vertelde dat hij met de brommer in een weiland aan het crossen was geweest en onderweg was naar huis. De tweewieler was niet verzekerd.

Haren; te snel en boven alcoholgrens

Agenten zagen dinsdagavond aan de Rademarkt in Groningen een auto met hoge snelheid wegrijden. De bestuurder reed via de A28, waar hij de snelheid tot 170 kilometer per uur opvoerde, naar de Meerweg in Haren. Daar werd de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur met 40 kilometer overschreden. Toen de man, een 60-jarige inwoner van Peize, de auto aan de kant had gezet, bleek dat hij net boven het maximum toegestane alcoholpromillage van 0,5 zat.

Groningen: jonge winkeldievegges

Drie 13-jarige meisjes uit Groningen liepen dinsdagmiddag tegen de lamp nadat ze in de binnenstad diverse winkeldiefstallen hadden gepleegd. De meiden hadden in een viertal winkels onder meer cosmetica, sieraden, ondergoed en kleding gestolen. Ze werden uiteindelijk in een warenhuis aan de Herestraat betrapt door beveiligingspersoneel. Op het politiebureau vertelden de dievegges dat ze min of meer voor de kick op strooptocht waren gegaan. Het drietal is aan de ouders overgedragen nadat proces-verbaal was opgemaakt.

Stadskanaal: diefstal kabels van bouwterrein

Onbekenden hebben maandagnacht vanaf een bouwterrein aan de Europalaan een vijftal kabels meegenomen. Ze zijn het terrein op gekomen door een hekwerk te vernielen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 976, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.