Politie Haaglanden

Persberichten 4 juli

Haaglanden, 04-07-2007

Dronken achter het stuur
Den Haag - Surveillerende agenten zagen woensdagmorgen om 01.55 uur een bestuurder door rood licht rijden op de Meppelweg. Omdat de man sterk naar alcohol rook, is hem een blaastest afgenomen. Bij de ademanalyse blies de man 670 ugl. Het rijbewijs van de man, dat hij in april als vermist opgaf, bleek al sinds januari verlopen. Hij kreeg een proces-verbaal. Later in de nacht, omstreeks 03.45 uur, hielden agenten op de Allard Piersonlaan eveneens een man aan voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de 24-jarige Hagenaar 555 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Net geslaagd, nu al twee boetes
Den Haag - Rijden zonder verlichting is een 20-jarige Hagenaar duur komen te staan. De man reed dinsdagavond omstreeks 22.55 uur op de Hilversumsestraat zonder brandende koplampen. Toen surveillerende agenten de man een teken gaven dat ze hem wilden spreken, reed hij door. Nadat hij ook nog eens tegen de richting in reed, hielden ze hem aan. De Hagenaar had nog geen rijbewijs op zak. Hij was enkele dagen daarvoor geslaagd voor zijn rijexamen en had zijn roze papiertje nog niet opgehaald bij het stadhuis. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden tegen de rijrichting.

Inbrekers aangehouden
Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden hielden woensdagmorgen omstreeks 04.25 uur drie inbrekers aan op de Apeldoornselaan. Naar aanleiding van een melding van inbraak gingen agenten poolshoogte nemen. Inmiddels waren de daders gevlogen maar konden zij dankzij de getuige, die een duidelijk signalement én een kenteken kon doorgeven, de inbrekers in de omgeving aanhouden. De verdachten, drie Hagenaars van 19, 20 en 22 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Geen autogordel: ¤ 1.968
Den Haag - Agenten hielden op 3 april om 20.00 uur op de Hooftskade een 22-jarige Hagenaar staande omdat hij zonder autogordel reed. Bij controle van zij gegevens kwam naar voren dat hij nog 12 boetes had openstaan. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau, waar zijn broer de boetes voor een totaalbedrag van ¤ 1.968,- euro kwam voldoen. Beide mannen kregen er nog een bekeuring bij voor het rijden zonder autogordel.

De klap kwam van rechts
Den Haag - Tijdens een verkeersruzie op de Torenstraat kreeg een bestuurder gisteren een paar klappen. De 20-jarige man reed om 19.45 uur met zijn zus door de straat, toen hij van een andere auto geen voorrang kreeg. Hij moest hard op de rem gaan staan. De andere bestuurder dacht blijkbaar anders over de voorrangskwestie, want die stopte zijn auto, stak zijn middelvinger op en sloeg de man in zijn gezicht. Signalement en kenteken van het opgewonden standje zijn bekend, dus hij kan binnenkort bezoek van de politie verwachten.

Handel in drugs
Den Haag - Twee mannen van 17 en 20 jaar zijn dinsdag 3 juli omstreeks 20.30 uur in hun auto aangehouden aan de Strandweg in Scheveningen op verdenking van het handelen in drugs. Surveillerende agenten zagen dat een van de mannen een blowtje had en spraken de mannen daarop aan. Naar aanleiding daarvan onderzochten zij de auto. In de auto vonden zij naast tientallen pillen, vermoedelijk xtc, ook materiaal waar inbraken mee worden gepleegd. De 20-jarige verdachte was ook in bezit van een groot geldbedrag. Op basis hiervan hielden zij de mannen aan en is een onderzoek ingesteld. De pillen zijn in beslag genomen.

Motorrijbewijs kwijt
Den Haag - Een 39-jarige motorrijder kon dinsdag 3 juli omstreeks 15.25 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij die ochtend op de Benoordenhoutseweg met een snelheid van 104 km/uur reed. Agenten controleerden daar passerende voertuigen met de lasergun, toen de 'snelle' motorrijder voorbij kwam. Binnen de bebouwde kom is maximaal 50 km/uur toegestaan. De motorrijder kreeg een proces verbaal en moest ook direct zijn rijbewijs inleveren.

Al jaren zonder rijbewijs
Den Haag - Politieagenten controleerden 3 juli om 19.15 uur een automobilist op de A12. De 28-jarige man uit Delft vertelde de agenten dat zijn rijbewijs thuis lag. Op de vraag van de agenten of hij zich kon legitimeren meldde hij dat zijn identiteitsbewijs ook thuis lag. Pas toen de agenten hem aanhielden vertelde hij dat hij helemaal geen rijbewijs had, maar 'wel al jaren rijervaring'. De Delftenaar kreeg een proces-verbaal.

Truth or dare
Leidschendam - Een 29-jarige man uit Leidschendam verloor 4 juli om 03.15 uur een spelletje 'truth or dare'. Zijn opdracht was zonder gepakt te worden een fiets te stelen en die even later weer terug te zetten. Hij had echter niet gerekend op een getuige die hem op de Burgemeerster Keijzerlaan aan een fiets zag rommelen en de politie belde. Agenten hielden hem aan en op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

80 km/uur te hard
Leidschendam- De bestuurder van een Mercedes haalde 4 juli om 03.50 uur een onopvallende politieauto in op de A4. Dit deed hij op dusdanige snelheid dat de agenten een meting startten. De 43-jarige Amsterdammer reed 3,2 kilometer lang met een gemiddelde snelheid van 180 km/uur, waar 100 km/uur de maximale snelheid is. Ter hoogte van de afslag Alphen aan de Rijn moest de man stoppen en zijn rijbewijs inleveren.

13-jarige achter het stuur
Leidschendam - Agenten gingen 4 juli om 17.15 uur naar een aanrijding tussen een rijdende en een geparkeerde auto op de Juliana van Stolberglaan. De bestuurder bleek nog niet over een rijbewijs te beschikken: hij was 13 jaar oud. De jongen verklaarde dat hij graag een keer wilde proberen te rijden, ook al had zijn moeder gezegd dat hij dat niet mocht. Het besturen van een auto viel hem behoorlijk tegen, hij vond het zwaar sturen en moeilijker dan gedacht. Zijn ouders regelden de schade met gedupeerde en de jongen kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

Betrapt met gestolen make-up
Rijswijk -Twee meisjes zijn 3 juli om 17.00 uur betrapt door een medewerker van de beveiliging van een warenhuis in winkelcentrum 'in den Boogaard' toen zij voor bijna ¤50 aan make-up meenamen zonder dit af te rekenen. De meisjes van 13 jaar uit Den Haag en Nootdorp hadden hun geld al uitgegeven aan andere spullen en dachten op deze manier goedkoop verder te winkelen. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht en de beide meisjes gingen met een Halt verwijzing naar huis.

Geen rijbewijs, wel les
Rijswijk - Politieagenten controleerden 3 juli om 22.45 op de Bosgang uur een automobilist, die gezien haar rijstijl waarschijnlijk geen rijbewijs had. De agenten bleken het bij het juiste eind te hebben, de 37-jarige vrouw uit Delft had wel rijles, maar geen rijbewijs. De Delftse vond zelf dat zij erg goed reed en had haar man overgehaald om onder zijn supervisie te mogen rijden. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Een verdeelkast van ¤ 24,95?
Wateringen - Personeel van een doe-het-zelfzaak in Wateringen trapte 4 juli om 09.40 uur niet in een wisseltruc van een 48-jarige man uit Dongen. Hij had de prijssticker van installatiedraad ter waarde van ¤ 24,95 op een verdeelkast ter waarde van ¤ 432,- geplakt en probeerde zo de kassa te passeren. Camerabeelden bevestigden dat de man de stickers had verwisseld. Hij kon kiezen: of de resterende ¤ 330 euro betalen óf voorkomen.

Alcoholcontrole
Delft - Tijdens een alcoholcontrole op de Wateringsevest tussen 22.00 uur en 23.00 uur moesten 50 bestuurders een blaastest afleggen. Eén 55-jarige vrouw uit Waalre had teveel gedronken en blies 520 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Alcohol in het verkeer is een misdrijf. De ondergrens ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Aangehouden voor winkeldiefstal
Zoetermeer - Een 46-jarige vrouw uit Zoetermeer kon de verleiding niet weerstaan om voor ¤ 50 aan goederen mee te nemen uit een winkel aan de Dorpsstraat. De Zoetermeerse bekende de spullen te hebben meegenomen zonder deze af te rekenen. De vrouw kreeg een proces-verbaal.