Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 04-07-2007

Baldadigheid

MONTFOORT Aan het begin van de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli werden vijf verdachten aangehouden voor baldadigheid.

Rond 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongelui overlast zou veroorzaken bij de rotonde aan de Anne Franklaan. Zij zouden met klikos aan het slepen zijn en die omgooien. Agenten gingen ter plaatse, maar de vogels bleken gevlogen.

De politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en kregen kort daarna de melding dat de groep weer op de rotonde in de weer was. Agenten gingen nog een keer die kant op. Passanten wezen hen welke kanten de verdachten waren opgevlucht. Op de Anne Franklaan werden vervolgens drie verdachten en op de Truus Overstreepstraat twee verdachten aangehouden. Het ging om twee jongens van 14 en drie jongens van 15 jaar, allemaal afkomstig uit Montfoort. Het vijftal werd naar het politiebureau overgebracht.

De jongens hadden uit baldadigheid belletje getrokken en meerdere klikos op de rijbaan gelegd. Allen kregen een bekeuring voor baldadigheid. De jongens zijn door hun ouders van het politiebureau opgehaald.

Snelheidscontrole

WOERDEN De politie heeft op dinsdag 3 juli van 18.30 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Steinhagenseweg gehouden. Van 718 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 223 bestuurders (31%) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 82 km/u.

Gordelcontrole

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op dinsdag 3 juli van 17.00 uur tot 18.00 uur een gordelcontrole op de Rijksstraatweg gehouden. Acht automobilisten maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 75.

Insluiper

BREUKELEN Aan het begin van dinsdagmiddag 3 juli werd een insluiper aangehouden.

Rond 11.45 uur bevond een 63-jarige vrouw zich in haar woning aan de Straatweg. Zij had de tuindeuren naar de achtertuin openslaan. Plotseling zag zij dat een man via de open deuren de kamer in kwam lopen en naar de hal liep. De vrouw vroeg de man wat hij moest. Zonder te antwoorden verliet hij de woning op dezelfde wijze als hij was binnengekomen en liep de achtertuin in. Vervolgens zei de man aan de overkant te wonen, maar de Breukelse wist dat dit niet het geval was. Daarna liep de man weg.

De bewoonster waarschuwde haar man, die achter de verdachte aanging. De man zag dat de verdachte een tuinvaas bij een woning wilde stelen, maar dat dit niet lukte. Daarna stapte de verdachte in een auto en reed weg.

Aan de hand van het kenteken keken politiemensen naar de auto en verdachte uit. Hij werd korte tijd later aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek niet de intentie te hebben gehad iets te stelen. De man was geestelijk verward. Tegen hem is proces-verbaal voor huisvredebreuk opgemaakt.