Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 4 juli 2007

Persbericht

Uitgifte 9 bouwkavels aan 't Jaagpad in Fort

Op korte termijn wordt aan 't Jaagpad in Fort gestart met de uitgifte van negen kavels bedoeld voor de bouw van een vrijstaande woning en acht "twee-onder- één- kap woningen".

Belangstellenden voor een kavel kunnen vanaf heden de informatiebrochure afhalen bij het gemeentehuis in Zuidwolde. Door het invullen van het in de brochure opgenomen inschrijfformulier meldt men zich aan voor de loting. Alle inschrijvers die aan het in de gemeente De Wolden geldende gronduitgiftebeleid voldoen mogen deelnemen aan de loting. Inschrijven kan tot 25 juli 2007, 12.00 uur.

Gronduitgiftebeleid

Het gronduitgiftebeleid voor de betreffende kavels houdt in dat bouwgrond bij voorrang wordt uitgegeven aan inwoners die gedurende vijf jaar onafgebroken in de gemeente De Wolden woonachtig zijn en/of economisch gebondenen. Onder economisch gebondenen wordt verstaan personen die in een vast dienstverband voor tenminste achttien uren per week werkzaam zijn in de gemeente.

Daarnaast is er een aanvullende regeling in het gronduitgiftebeleid voor starters die willen terugkeren in De Wolden. Dit houdt in dat bouwkavels kunnen worden verkocht aan gegadigden die zich opnieuw in de gemeente willen vestigen en niet economisch gebonden zijn aan de gemeente. Deze personen moeten in het verleden minimaal vijf jaar in de gemeente hebben gewoond en aansluitend maximaal zeven jaar buiten de gemeente woonachtig zijn geweest.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378 239.

---- --