Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 04-07-2007

Mishandeling

NIEUWEGEIN Aan het begin van de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli gingen meerdere mannen met elkaar op de vuist.

Rond 00.50 uur stonden enkele mannen, twee 21-jarige Utrechters en een 18-jarige Hagenees, bij het loket van een horecagelegenheid aan de Ravenswade. Net op het moment dat één van hen, een 21-jarige Utrechter, iets naar achteren stapte, passeerde een auto en werd hij licht geraakt. De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Nieuwegein en bij hem in de auto zaten meerdere mannen. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide groepen, maar op het moment dat een politieauto passeerde, gingen de partijen uit elkaar.

Enkele minuten later stapte het groepje met de 21-jarige Utrechters in de auto en reed langs de andere groep. Er werd vanuit de auto cola naar de andere groep gegooid. De Nieuwegeiner en zijn maten scholden vervolgens de drie uit. Die stopten, stapten uit en er ontstond een vechtpartij. Daarbij werd een 19-jarige Nieuwegeiner door één van de 21-jarige Utrechters met een stuk hout mishandeld en onder andere op zijn hoofd geslagen.

De politie kwam ter plaatse en de 21-jarige Utrechter werd voor mishandeling aangehouden. De 19-jarige Nieuwegeiner deed in het politiebureau aangifte van mishandeling. Hij werd echter niet lekker en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij door de mishandeling een zwelling op zijn hoofd en een gekneusde arm had opgelopen. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 3 juli van 14.00 uur tot 15.00 uur op de Wierselaan een snelheidscontrole gehouden. In dat uur werd de snelheid van 203 voertuigen vastgelegd, 33 bestuurders (16%) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 30 km/u en werden bekeurd. De topper reed 50 km/u.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 3 juli op De Staart in samenwerking met inspecteurs van Verkeer en Waterstaat en het KLPD een grootschalige controle op het beroepsgoederenvervoer en personenvervoer gehouden.

In totaal werden 20 bekeuringen uitgeschreven en wel voor: te brede lading, ontbreken werkmap taxi, inrichting niet overeenkomstig kentekenbewijs, kentekenbewijs niet bij zich, ontbreken klachtenregistratie taxi, overtreden rusttijd, ontbreken rittenstaat, ontbreken chauffeursdiploma, ontbreken gordel, niet dragen gordel (3), mobiel bellen, geen zijreflectoren, geen losbreekreminrichting, claxonneren, geen apk, scherp uitstekende delen, rijden zonder rijbewijs en niet kunnen legitimeren.