Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 04-07-2007

Vroege of late knallers

BOSCH EN DUIN- Op dinsdagmiddag werden 3 jongens aangesproken op hun gedrag. Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat er vuurwerk werd afgestoken aan de Biltseweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de jongeren al verdwenen maar waren hun fietsen onafgesloten achtergelaten. De agenten sloten hun fietsen af en namen de sleutels mee. Middels een briefje werd op de fietsen aangegeven dat zij contact met de politie moesten opnemen. Kort hierop werd door het drietal, 13 tot 15 uit Bilthoven, contact opgenomen met de politie. Het drietal gaf aan inderdaad vuurwerk te hebben afgestoken en zullen een verslag over de gevaren van vuurwerk moeten maken als alternatieve straf.

Schennispleger aangehouden

BILHOVEN- Op dinsdagmiddag werd een schennispleger aangehouden. Omstreeks 17.40 uur zag een boswachter dat twee mannen seksuele handelingen aan het verrichten waren in het bos aan de Eyckensteinselaan. Een 59-jarige man uit Maarssen was in daadwerkelijke overtreding en werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na kliederen

ZEIST- Op dinsdagavond werd drie jongeren aangehouden omdat ze met verf aan het kliederen waren geweest. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat er verf werd gespoten op de muren bij de Voorheuvel. Agenten gingen direct ter plaatse en kort hierop konden drie verdachten, 14 tot 17 jaar uit Zeist en Bilthoven, worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen tevens de schade moeten vergoeden.

Rijden onder invloed

ZEIST- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. De 28-jarige man uit Terheijden werd gecontroleerd op de Utrechtseweg. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het bureau 330 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.