Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 04-07-2007

Verdachte beroving aangehouden

(Zie ook Persbericht stad Utrecht, zondag 1 juli).

UTRECHT In park Lepelenburg is maandagavond 2 juli omstreeks 21.15 uur een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor een beroving die hij vrijdagavond 29 juni gepleegd had in het Griftpark. Ook op woensdag 4 juli deed een 18-jarige slachtoffer aangifte van een beroving van zijn mobiele telefoon op het Lucas Bolwerk. Het opgegeven signalement kwam overeen met dat van de verdachte van 29 juni. Omdat hij aan een specifiek signalement voldeed, liep de man al redelijk snel tegen de lamp, toen agenten van het Straatroofteam van de politie naar hem uitkeken. Ze troffen hem aan in park Lepelenburg en hielden hem aan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verdachten beroving aangehouden

UTRECHT Na onderzoek, heeft de politie dinsdag 3 juli twee 14-jarige jongens uit Utrecht aangehouden die verdacht worden van een beroving op maandag 25 juni.

Maandag 25 juni deed een 14-jarige jongen uit Utrecht aangifte van een beroving om 08.05 uur op de Beneluxlaan. De jongen was door twee andere jongens op een fiets beroofd van zijn portemonnee. De verdachten werden vastgelegd op camerabeelden en zo kon hun identiteit worden vastgesteld. Ook een getuige meldde zich bij het slachtoffer. De getuige had een vermoeden wie de verdachten waren. Dit leidde tot de aanhouding van de jongens op 3 juli. Ze zijn in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of de jongens ook voor andere berovingen in aanmerking komen.

Auto en bus botsen

UTRECHT Op de kruising Prins Bernhardlaan met de Huis te Zuylenlaan heeft dinsdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bus, waarbij een automobiliste en een buspassagier licht gewond raakten.

Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie de melding van bovengenoemde aanrijding. De bus was in de linkerflank van de auto terecht gekomen. De stadsbus stond op de Prins Bernhardlaan met de voorzijde richting de Burgemeester Norbruislaan. De auto stond op de Prins Bernhardlaan met de voorzijde richting de Huis te Zuylenlaan. Vermoedelijk is de aanrijding ontstaan omdat de auto voor de bus langs reed, plotseling afsloeg en stopte in de Huis te Zuylenlaan. De buschauffeur kon niet meer op tijd stoppen om een aanrijding te voorkomen.

De 29-jarige automobiliste uit Bilthoven had vermoedelijk nekletsel. Ze is door de brandweer uit de auto bevrijd en per ambulance overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis. In de stadsbus lag een passagier die gewond was geraakt, een 78-jarige vrouw uit Utrecht. Zij gaf aan dat zij naast de bestuurder had gestaan en door het ongeval voorover met haar hoofd tegen het interieur van de bus was gevallen. De vrouw is met hoofdletsel eveneens per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis bleek het letsel van beide slachtoffers gering te zijn. De auto van de vrouw moest worden weggetakeld.

Met aanhouding autokraker meer zaken opgelost

UTRECHT Met de aanhouding van een 29-jarige autokraker uit Utrecht heeft de politie tenminste vier zaken opgelost. Onderzoek moet uitwijzen of de man met nog meer strafbare feiten in verband kan worden gebracht.

De verdachte werd donderdag 28 juni op heterdaad aangehouden na een auto-inbraak op de Bogotadreef. Bij een huiszoeking trof de politie onder meer grote aantallen cds aan, een gestolen creditcard en een politiejas.

De politiejas bleek te zijn buitgemaakt bij een auto-inbraak op de Faustdreef in februari dit jaar. De jas lag in de privéauto van een politieman. Andere goederen waren terug te leiden tot een autokraak aan de Neckardreef in november vorig jaar. Verder bleek de verdachte verantwoordelijk voor een diefstal in Hoog Catharijne.

De Utrechter is in bewaring gesteld. De man wordt opnieuw als veelpleger aangemerkt, nadat hij enige tijd als ex-veelpleger gold. De politie bemerkt nu al een daling van het aantal auto-inbraken in Overvecht sinds de aanhouding van de man.

Van kwaad tot erger

UTRECHT Wat begon als één bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, eindigde dinsdag in drie aanhoudingen.

Twee agenten hielden dinsdag een verkeerscontrole op de Gloriantdreef. Een 20-jarige automobilist uit Utrecht werd aan de kant van de weg gezet omdat hij zijn gordel niet droeg. Hij kreeg hiervoor een bekeuring, maar was het daar niet mee eens. Hij schold de agenten uit en kreeg daarvoor ook een bekeuring. De man kon zich bovendien niet identificeren en gebruikte de telefoon van een van de agenten om iemand te bellen voor zijn identiteitsbewijs. Als dank daarvoor spuugde hij naar een van de agenten. Er verzamelde zich steeds meer publiek rondom de situatie en de 20-jarige man ging verder met zijn provocaties. Hij werd daarop aangehouden. Twee vrienden van de man, van 17 en 19 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, bedreigden daarop de agenten en probeerden de aanhouding van de 20-jarige man te voorkomen. De agenten riepen de hulp van collegas in en dreigden met pepperspray om de vrienden van de man op afstand te houden. Met de nodige moeite zijn uiteindelijk alledrie de mannen aangehouden.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht is woensdagmorgen 4 juli aangehouden voor een woninginbraak.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte zich via de brievenbus van een deur van een woning aan de Abstederdijk binnen had gelaten. De bewoner had door dat er iemand binnen was en belde de politie. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen een man in zwarte kleding de woning uitkomen. In zijn vlucht verloor hij buit en inbrekerswerktuig. In een brandgang achter woningen kregen agenten hem te pakken. Hij is aangehouden en ingesloten.

Dieven in zwembad

UTRECHT Drie jongens uit Utrecht, van 10, 14 en 17 jaar oud, zijn dinsdag aangehouden voor diefstal uit een kluisje in een zwembad.

Omstreeks 20.15 uur merkte een 12-jarige jongen uit Utrecht dat hij zijn kluissleuteltje was verloren tijdens het zwemmen. Kort na zijn ontdekking bleek er al geld en pasjes uit zijn kluisje te zijn gestolen. De jongen meldde zich bij het zwembadpersoneel en zij konden aan de hand van bewakingsbeelden drie verdachten aanwijzen. De politie werd ingeschakeld en hield de drie jongens aan. Bij de 10-jarige jongen werden de spullen van de 12-jarige teruggevonden.

Winkeldief

UTRECHT Een 20-jarige man uit Utrecht is dinsdag omstreeks 16.15 uur aangehouden voor winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de St. Jacobsstraat twee dure broeken meegenomen de paskamer in en kwam er met één het hokje weer uit. De beveiliging hield hem aan en zag dat hij een broek in een doos had gestopt en het beveiligingslabel eraf had getrokken. De politie werd ingeschakeld en nam de man mee naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een winkelverbod voor het warenhuis gekregen.

Winkeldief

UTRECHT Een 32-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdag omstreeks 15.05 uur aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel zag op bewakingsbeelden dat de vrouw een sieraad van een rek pakte, het prijskaartje verwijderde en de armband om haar pols deed. Zo wilde ze de winkel weer verlaten. De vrouw werd tegengehouden en beveiligingspersoneel constateerde dat de verdachte ook kleding en andere spullen had gestolen. De politie werd ingeschakeld en nam de vrouw mee naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze heeft een winkelverbod voor het warenhuis aan de Rijnkade gekregen.

Fietser rijdt door na ongeval

UTRECHT Bij een aanrijding op de Weg der Verenigde Naties tussen een fietser en een snorfietsster, is laatstgenoemde dinsdagmiddag gewond geraakt. De fietser reed na de aanrijding door zonder zich over het slachtoffer te ontfermen of zijn gegevens achter te laten.

Omstreeks 16.45 uur reed een 17-jarig meisje uit Houten op haar snorfiets over het fietspad uit de richting van de Overste den Oudenlaan in de richting van de Graadt van Roggenweg. Het fietspad is voor verkeer in beide richtingen. Een fietser kwam het meisje tegemoet rijden, belandde op haar weghelft en reed tegen haar aan. Zij kwam ten val, maar de man fietste door richting het Westplein. Ze raakte gewond aan haar arm en is na onderzoek door ambulancepersoneel op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

De fietser wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau Marco Polo, via tel: 0900-8844.

Fietsendief

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld is een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een fiets probeerde te stelen. Dinsdag werd hij omstreeks 17.40 uur bij een fietsenrek aan de Catharijnesingel betrapt. De man is aangehouden en ingesloten. Hij staat te boek als veelpleger.

Scootercontrole

UTRECHT Bij een bromfietscontrole in de omgeving van de Croeselaan heeft de politie dinsdag 37 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Vierentwintig exemplaren bleken helemaal in orde te zijn en dertien bestuurders kregen een bekeuring voor een te groot vermogen, te veel geluid, geen rij-, kentekenbewijs of certificaat en technische gebreken.