Universiteit van Amsterdam

Universitair Sportcentrum UvA naar Science Park Amsterdam

Het Universitair Sportcentrum (USC) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verhuist van de De Boelelaan in Buitenveldert naar het Science Park Amsterdam in de Watergraafsmeer. Jaarlijks maken ongeveer 12.000 mensen gebruik van het sportcentrum.

Het College van Bestuur van de UvA heeft besloten de nieuwe accommodatie van het Universitair Sportcentrum te realiseren op het Science Park Amsterdam in de Watergraafsmeer, het internationale bèta-kenniscentrum waarin de UvA samenwerkt met NWO en de gemeente Amsterdam. Het USC moet de huidige locatie aan de De Boelelaan verlaten vanwege de ontwikkelingen op de Zuidas. Het USC is onderdeel van het omvangrijke project rond de nieuwbouw en renovatie voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

De vestiging van het USC op het Science Park moet een positieve bijdrage leveren aan de levendigheid van het gebied. Het USC is hét sportcentrum voor studenten en medewerkers van de UvA en de Hogeschool van Amsterdam (HvA), maar ook andere studenten en niet-studenten kunnen er sporten. Jaarlijks nemen zo'n 12.000 mensen deel aan een van de ruim zestig sportactiviteiten van het centrum. Het nieuwe sportcentrum wordt vergelijkbaar van grootte als de huidige locatie van het USC aan de De Boelelaan (ruim 9.500 m2 bvo) en omvat onder andere twee grote sporthallen, een aantal sportzalen, squashbanen en fitnessvoorzieningen. De planning is om de nieuwbouw medio 2010 te hebben gerealiseerd.