Royal Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors

Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 000, telefax 078 6969 555

persbericht

Datum 4 juli 2007

Boskalis verwerft grote opdracht in Rusland

Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft van de Russische opdrachtgever Rosstroy een omvangrijke opdracht verworven voor de laatste fase van de afbouw van de Stormwaterkering voor St. Petersburg. De waarde van het contract, dat samen met het Duitse Hochtief zal worden uitgevoerd, bedraagt circa 350 miljoen. Het Boskalis aandeel hierin is 60%.

Het project bestaat uit het sluiten van de dam tot aan de waterkering en de afbouw van een tunnel onder het nieuwe scheepvaartkanaal naar St. Petersburg. Vorig jaar verkreeg Boskalis reeds een opdracht voor de aanleg van dit kanaal.

De uitvoeringstijd bedraagt circa vier jaar. Boskalis zal met name actief zijn in de eerste twee jaar, met enkele (middel-)grote hopperzuigers, backhoes en drijvende kranen voor het baggerwerk, aanvullingswerk en stenenwerk. Het civiele deel zal vooral door Hochtief worden uitgevoerd.

Dit project past in de positionering van Boskalis in de opkomende BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China). De Russische baggermarkt ontwikkelt zich positief, vooral gedreven door de behoefte aan maritieme infrastructuur alsmede energie gerelateerde projecten.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 822 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Dit persbericht is opgenomen op website www.boskalis.com Persbericht Koninklijke Boskalis Westminster nv, 4 juli 2007

---- --