Ingezonden persbericht


P E R S M E D E D E L I N G

Bereik MSN.nl passeert 3 miljoen!

Best bezochte Nederlandse portal trok in mei 2007 meer dan 3 miljoen bezoekers

Amsterdam, 4 juli 2007 - MSN.nl trok in mei 2007 voor het eerst meer dan 3 miljoen bezoekers (ouder dan 13) volgens de Stichting Internetreclame (STIR). Dat betekent op jaarbasis een stijging van 20 procent, want in mei 2006 kreeg MSN.nl 2,5 miljoen bezoekers. Het bereik van MSN.nl komt hiermee op 22,2 procent, wat de positie van MSN.nl als best bezochte Nederlandse portal versterkt.

In februari 2007 lanceerde MSN.nl een compleet vernieuwde portal, met behalve een nieuwe homepage en MSN Video veel mogelijkheden voor gebruikers om zelf te participeren. Een goed voorbeeld hiervan is MSN Reporter, een sociale nieuwssite waarbij gebruikers zelf artikelen kunnen aanmelden en waarop andere gebruikers vervolgens kunnen stemmen. Zowel MSN Video als MSN Reporter kennen al meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand.

Matthijs Sienot, executive producer MSN.nl: "Het lijkt er op dat de investeringen in content, innovaties en redactievoering hun vruchten beginnen af te werpen. Bezoekers weten de weg naar onze content steeds beter te vinden. Ze benaderen de content daarbij op hun eigen manier, bijvoorbeeld ook via Windows Live Messenger. We zijn overigens benieuwd hoe de cijfers er in juli uit gaan zien. Dan zenden wij, als online partner van Live Earth, namelijk alle concerten van dit mega-evenement exclusief online uit, zowel via MSN.nl als via Windows Live Messenger. Ook na het evenement zullen de concerten nog door bezoekers te bekijken zijn. Wij verwachten dat het bezoekersaantal daardoor weer verder zal groeien."

Over Microsoft Digital Advertising Solutions

Microsoft Digital Advertising Solutions is de overkoepelende naam voor de huidige en toekomstige digitale advertentieoplossingen van Microsoft, gericht op het mogelijk maken en verbeteren van het contact tussen merk en consument. Meer informatie over Microsoft Digital Advertising Solutions is te vinden op: http://advertising.msn.nl .

Voor journalisten:

Microsoft Persdesk, telefoon: +31 (0)23 - 569 82 22, e-mail: mspers@monogram.nl