Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 4 juli 2007

Belegger: ING en Aalberts beste aandelen van Nederland

ING en Aalberts Industries zijn de beste bedrijven om in te beleggen. Dat blijkt uit het grote Beleggers Belangen Aandelenonderzoek 2007 dat afgelopen week gepubliceerd is in het onafhankelijke beleggersblad Beleggers Belangen. Het onderzoek is uitgevoerd door het bureau Millward Brown in opdracht van Beleggers Belangen. Veel waardering bij ING is er voor het management (stabiel), de groeimogelijkheden (ING Direct en overna- mes), de koerswaardering (een ondergewaardeerd aandeel) en de mogelijkheden tot winstverruiming (outsour- cing en kostenbesparingen). Beleggers verwachten na de overname van ABN Amro een verdere consolidatie- slag bij de financiële bedrijven. Het aandeel ING is dan aantrekkelijk, omdat het gaat overnemen of overgeno- men wordt. Of zoals een belegger het stelt: `Het brengt extra fantasie in dit aandeel.' Aalberts scoort een rapportcijfer van 8,2 voor management en dat verklaart de hoge ranking. Beleggers zijn buitengewoon te spreken over het trackrecord van topman Jan Aalberts. Hij doet `uitstekende overnames' en `komt zijn beloften na'. Het maakt Aalberts Industries tot een `betrouwbare groeier' en de `nummer één in kralen rijgen in Nederland'. Een aantal beleggers verwacht ook dat de sector waarin Aalberts opereert de komende jaren groei zal laten zien. Beleggers die bedenkingen hebben over dit aandeel noemen het een toch wat specu- latief fonds. Een ander verwoordt het, kijkend naar het uitstekende koersverloop tot nu toe: `Ik heb op dit moment hoogtevrees'.

Uit de gratie van de belegger: Getronics en Corporate Express Bedrijven die absoluut uit de gratie zijn van de belegger, zijn Getronics en Corporate Express, (voorheen bekend als Buhrman). Corporate Express heeft `een onbetrouwbare directie' en `slechte resultaten op resultaten' . Getronics krijgt ook bijtend harde kritieken: `Het management is onbetrouwbaar en weet niet wat doelstellingen halen is', `het beheerst de problemen niet' en `de CEO is een kluns'.

Het grote Beleggers Belangen Aandelenonderzoek is uitgevoerd onder bijna 600 ervaren beleggers. Van deze representatieve steekproef onder actieve beleggers in Nederland heeft ruim de helft meer dan ?100.000 belegd vermogen en 28 procent zelfs meer dan ?250.000 in de beleggingsportefeuille. Alle aandelen die aan de AEX en AMX genoteerd zijn vallen onder dit onderzoek.
Beleggers Belangen is al meer dan 50 jaar hét platform voor de particuliere belegger. Het weekblad geeft een onafhankelijke analyse van de ontwikkelingen in bedrijfstakken, bedrijven en markten, alsmede stemmingen op de belangrijkste beurzen. Lezers van Beleggers Belangen vertrouwen de grondige analyses en de concrete adviezen en tips van het tijdschrift, en gebruiken deze als second opinion. Onder het merk Beleggers Belangen valt niet alleen het weekblad, maar ook het maandblad Technische & Kwantitatieve Analyse, evenementen, de website BeleggersBelangen.nl en een tweetal e-mail nieuwsbrieven.

Noot voor de redactie (