PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 04 juli 2007

PvdA: Kids Adventure ook deze zomer

De PvdA vindt dat de Kids Adventure moet doorgaan en niet mag en kan worden afgelast. Morgen zal de PvdA een motie met deze strekking indienen.

PvdA-raadslid Birsel Gülmüs: "Kids Adventure moet doorgaan en kan en mag niet worden afgelast, anders worden tienduizenden kinderen teleurgesteld." Ruim 60.000 kinderen, waarvan 35.000 uit Rotterdam, bezoeken Kids Adventure tijdens de zomervakantie. Al die kinderen en ouders worden teleurgesteld als het evenement niet door gaat. Wat ooit begon in Ahoy als Jeugdland is uitgegroeid tot een instituut. Jarenlang zijn Rotterdamse kinderen tijdens de zomer geprikkeld, geëntertaind en geactiveerd. Halverwege de zomervakantie wordt Kids Adventure georganiseerd, de Rotterdamse kinderen die niet op vakantie gaan hebben daarmee iets om naar uit te kijken.

Dinsdag vernam de PvdA dat in overleg met de dienst Sport en Recreatie de stekker eruit is getrokken. De Pvda vindt dat een evenement van deze grootte en met dit bereik door moet kunnen gaan.

Via een motie zal de PvdA donderdag het college van B&W oproepen om Kids Adventure deze zomer toch door te laten gaan.

Al langere tijd is bekend dat er financiële problemen zijn, deels doordat de huurprijzen van de Ahoy zijn verhoogd. De PvdA vindt dat de gemeente eerder duidelijkheid had moeten scheppen, dan was er tijd geweest om alternatieven te zoeken. PvdA-raadslid Birsel Gülmüs: "Zo vlak voor het begin van de zomervakantie het hele evenement afblazen, dat vinden wij niet kunnen."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Birsel Gülmüs, 06-536 50 873

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam


010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl