Ministerie van Buitenlandse Zaken

VN-rapport: 'Zonder hulp worden Millennium Ontwikkelingsdoelen niet gehaald'

03 jul 2007 | De Verenigde Naties (VN) publiceerden maandag een rapport over de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Volgens de VN moet er nog veel gebeuren om de doelstellingen in 2015 te halen.

De Verenigde Naties zijn van mening dat ontwikkelde landen zich meer moeten inspannen om hun toezeggingen van 2000 na te komen. Hoewel er sinds de start van het project (in 2000) resultaten zijn geboekt terreinen als armoedebestrijding, onderwijs en medische voorzieningen, is er nog veel werk te doen. Nog steeds sterven veel vrouwen in het kraambed. Teveel kinderen zijn ondervoed. Mensen hebben onvoldoende toegang tot medische zorg. De VN roepen donorlanden dan ook op hun steun op te schalen.

Op dit moment, juli 2007, bevindt het project om de zogeheten acht Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen te halen zich op de helft. Voorbeelden van doelen, te behalen in 2015, zijn: alle jongens en meisjes naar school, meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu, mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten en kindersterfte is sterk afgenomen.

Meer informatie


* Lees het VN-rapport (PDF, Engels) Pijltje
* Informatie over de Millennium Ontwikkelingsdoelen


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl