Gemeente Den Haag

Wethouder Volksgezondheid Bert van Alphen maakt woensdag 4 juli 2007 de winnaars bekend van de Haagse Ga voor gezond!-competitie. De winnende basisscholen krijgen een gezonde dag voor de hele school ter waarde van 5000 euro. Het doel van Ga voor gezond! is het stimuleren van gezond gedrag en het tegengaan van overgewicht. Dit jaar is er naast de landelijke competitie voor het eerst ook een Haagse competitie.

De feestelijke prijsuitreiking is van 10.30 tot 10.45 uur bij de Daguerrestraat 173 in Den Haag. De prijsuitreiking begint met een sportieve actie van leerlingen en wethouder van Alphen. De wethouder overhandigt daarna de prijzen aan leerlingen van de verschillende scholen. De winnende scholen krijgen ook een speciaal 'gezonde school' bordje.

Ruim honderd Haagse basisscholen deden mee aan de landelijke scholenactie 'Ga voor gezond!'. De gemeente Den Haag betaalde de deelnamekosten voor de Haagse scholen en de Haagse Rosa basisschool won één van de hoofdprijzen. Naast de landelijke competitie is dit jaar voor het eerst ook een Haagse competitie georganiseerd. Er is een Haagse puntenlijst gemaakt, met daarop verschillende projecten en acties. Voorbeelden zijn gezond trakteren op school en het meedoen aan sporttoernooien (zij bijgevoegde Haagse puntenlijst). De twee scholen met de hoogste score én de beste activiteiten winnen een gezonde dag voor de hele school.

U bent van harte welkom bij de prijsuitreiking! Meer informatie over Ga voor gezond! en de Haagse competitie staat op de website www.welzogezond.nl/gezondgewicht.