Gemeente Den Haag

De Haagse raad buigt zich in de laatste vergadering vóór het zomerreces onder meer over het plan om een geboorde tunnel ten noordoosten van de Trekvliet aan te leggen. Met deze zogeheten Noordelijke Boortunnel moeten de problemen met de verkeersafwikkeling tussen A4/A13 en de centrale zone worden aangepakt, stelt het college. De vergadering vindt donderdag 5 juli plaats en begint om 13.00 uur.

De Noordelijke Boortunnel is het voorkeurstraject van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk gezamenlijk en Stadsgewest Haaglanden.
De raad behandelt ook de Milieu-effenrapportage bij het voorstel.

Sociaal Plan woonwagenlocatie Escamplaan
Het voorstel van het college voor een Sociaal Plan met informatie aan bewoners van woonwagenlocatie Escamplan, over onder meer verhuiskostenvergoeding, staat eveneens op de agenda van de raadsvergadering. Het plan vloeit voort uit de herstructurering van de locatie.

Initiatiefvoorstel voor duurzaam bouwen
Het inititatiefvoorstel 'Duurzaam Bouwen: Den Haag op Weg naar een Acht!' van de raadsleden Minderhout (PvdA), Smits (CDA) en Weening (GroenLinks) komt eveneens aan bod in de vergadering. Het bevat diverse voorstellen om duurzaam bouwen tot standaard te maken in Den Haag.

De vergadering vindt plaats in de raadzaal in het stadhuis en is rechtstreeks te volgen op politiek.residentie.net en op Den Haag TV. Een samenvatting ervan is maandag 9 juli a.s. te zien op beide kanalen (vanaf 13.00 uur).