Provincie Groningen

Ringweg/Bedumerweg tot uiterlijk 2010 Uitstel werkzaamheden Noordzeebrug en Noordelijke Ringweg/Bedumerweg tot uiterlijk 2010 3 juli 2007

De start van de werkzaamheden aan de Noordzeebrug, die gepland stond voor eind 2007, is uitgesteld. Dit geldt ook voor de reconstructie van de aansluiting van de Noordelijke Ringweg op de Bedumerweg. Reden voor het uitstel is dat de provincie Groningen tot op heden de benodigde grond niet heeft kunnen aankopen. Hoewel de provincie de lopende onderhandelingen met alle betrokken partijen voortzet, start zij ook een onteigeningsprocedure. Dit om verdere vertraging ná 2010 te voorkomen.

Eerder verwachtte de provincie eind 2007 te kunnen starten met de werkzaamheden. Voorwaarde daarvoor was tijdige grondverwerving. Van de verschillende percelen is inmiddels een perceel aangekocht.

Achtergronden werkzaamheden
Verbreding en verhoging van de Noordzeebrug is noodzakelijk omdat de vaarweg Lemmer-Delfzijl wordt opgewaardeerd. Dat betekent dat het gehele traject bevaarbaar is voor de zogenaamde klasse V-a . Dit zijn grotere en bredere binnenvaartschepen (containervaart). Tegelijkertijd wordt in het kader van de reconstructie van de ringweg de aansluiting van de ringweg op de Bedumerweg en op bedrijventerrein De Hoogte aangepast. Om de verkeersdoorstroming te verbeteren, verdwijnen de huidige verkeerslichten bij de aansluiting van de Bedumerweg op de Noordelijke Ringweg. Daarvoor in de plaats komen een rotonde, ongelijkvloerse kruisingen en nieuwe aansluitingen. Bovenstaande werkzaamheden zijn in maart 2006 aangekondigd in een serie informatieavonden voor belangenorganisaties, bedrijven en omwonenden.

4 juli 2007