Provincie Groningen

clubhuis Provincie leent sportverenigingen EUR 175.000,- voor clubhuis 4 juli 2007

Gedeputeerde Staten hebben vier sportverenigingen een renteloze lening verstrekt van in totaal EUR 175.000,-. Het geld is bestemd voor de renovatie, nieuwbouw en uitbreiding van hun clubgebouwen. Het geld gaat naar een atletiekvereniging en drie voetbalverenigingen.

Met de renteloze lening van EUR 175.000,- wil de provincie de sportverenigingen in staat stellen hun clubhuis te handhaven, op te waarderen of om voor nieuwe huisvesting te zorgen. Het geld komt uit de regeling Provinciaal Accommodatie Fonds 2007-2010. Deze subsidieregeling is er gekomen om de verschraling van de sportfaciliteiten in onze provincie tegen te gaan en is van toepassing op investeringen in huisvestingsvoorzieningen zoals nieuwbouw, uitbreidingen, renovatie, aanpassingen en groot onderhoud.

De lening is verdeeld onder de volgende sportverenigingen:
* Nieuwbouw clubhuis van G.S.V.V. The Knickerbockers in Groningen (EUR 45.000,-); nieuwbouw van het in 2006 afgebrande clubhuis van deze voetbalvereniging.

* Renovatie en nieuwbouw clubhuis van V.V. Eems Boys te Delfzijl (EUR 30.000,-); de nieuwbouw van de huidige in slechte onderhoudsstaat verkerende accommodatie, omdat die niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.
* Nieuwbouw verenigingsgebouw atletiekvereniging AVF Delfzijl te Delfzijl (EUR 50.000,--). De huidige accommodatie is te klein geworden voor de groei van het ledenaantal van de vereniging en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden.

* Renovatie clubhuis van voetbalvereniging ZNC te Zuidbroek (EUR 50.000,-). Het clubgebouw verkeert in een verouderde en slechte onderhoudsstaat. Naast groot onderhoud wordt het gebouw toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap.

4 juli 2007