Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Nieuw: Oudercursus Ouders Actief stimuleert de ontwikkeling van kinderen
NJI

Kinderen maken vooral de eerste jaren in hun leven een snelle ontwikkeling door. Ouders spelen hierbij een grote rol. De manier waarop ouders met hun kinderen praten en spelen heeft veel invloed op hun ontwikkeling. In de in juni 2007 verschenen oudercursus Ouders Actief van het Nederlands Jeugdinstituut / NJi leren laagopgeleide ouders over de ontwikkeling van hun kind. Onderdeel van Ouders Actief is een vadercursus waar vaders geïnformeerd worden over de ontwikkeling van hun kind en hun rol hierbij.

Ouders Actief is een groepsgericht programma dat tot doel heeft de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 6 jaar te verbeteren. Ouders leren hoe ze hun kinderen beter kunnen stimuleren en ondersteunen. Dit komt de ontwikkeling van deze kinderen ten goede en draagt daardoor bij aan het vergroten van hun onderwijskansen. Stichting Kinderpostzegels Nederland maakte Ouders Actief mede mogelijk. Het programma kan worden uitgevoerd door instellingen als brede scholen, ouder-kindcentra en welzijnsinstellingen. Verder kan het worden gebruikt in de groepsbijeenkomsten van de stimuleringsprogramma's Opstapje en Opstap.

Bij de cursus Ouders Actief horen twee cursusboeken, een dvd, handleidingen, folders en een koffertje met werkmaterialen. Het pakket is te bestellen via www.nji.nl/publicaties en kost 165,-.