VVV Zuid-Holland Zuid

Dordrecht, 25 juni 2007

Fietsen in de Waard: Biodiversiteitsroutes

In de serie Fietsen in de Waard', een reeks thematische fietsroutes door de Hoeksche Waard gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten, verschijnt vanaf 2 juli een nieuwe routefolder: Biodiversiteitsroutes Oost (32 km) en West (36 km) . De routefolder is tot stand gekomen in samenwerking met Hoekschewaards Landschap en Waterschap Hollandse Delta en is mogelijk gemaakt door Commissie Hoeksche Waard.

De routes vestigen de aandacht op de diverse maatregelen die de biodiversiteit (soortenrijkdom) in de Hoeksche Waard bevorderen. Zo fiets je zowel in het oosten ( Strijen, Cillaershoek, 's-Gravendeel, de Wacht, Strijensas) als in het westen ( Mijnsheerenland, Maasdam, Westmaas, Klaaswaal, Vuurbaken, Oud-Beijerland) langs agroranden, bomen, bloeiende bermen, kreken met natuurvriendelijke oevers en diverse geriefbosjes. In de maanden juli en augustus passeer je hier en daar op beide routes borden die in het land van de boer staan. Hierop staat informatie over het betreffende gewas.

De fietsroutes kosten EUR 1,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de VVV kantoren in Oud-Beijerland (Waterstal 1) en Dordrecht (Intree Dordrecht, Spuiboulevard 99).

Download Word bestand

terug naar boven

---

Dordrecht, 22 juni 2007

Beurtveer Oud-Beijerland-Puttershoek-Dordrecht
Deze zomer vaart als proef een beurtveer tussen Oud-Beijerland, Puttershoek en Dordrecht. Fietsen kunnen gratis mee aan boord. Elke vrijdag vaart het beurtveer tweemaal in beide richtingen. Een welkome aanvulling op de andere veren op de Oude Maas!

In juli en augustus vaart elke vrijdag een beurtveer tussen Oud-Beijerland , Puttershoek en Dordrecht . Tweemaal per dag kun je in beide richtingen opstappen. In Oud-Beijerland om 9.00 en 14.00 uur en in Dordrecht om 10.35 en 15.35 uur. Onderweg legt de veerboot aan in Puttershoek, hier kun je opstappen om 9.45 en 14.45 uur (richting Dordrecht) en 11.00 en 16.00 uur (richting Oud-Beijerland). De vaartijd is wel afhankelijk van de getijdenstroom op de Oude Maas. Het beurtveer vaart deze zomer als proef en is een aanvulling op de andere veren over de Oude Maas: het veer Puttershoek-Zwijndrecht en het veer Rhoon-Oud-Beijerland-Spijkenisse.

Het beurtveer vertrekt in Dordrecht vanaf de Hooikade, in Puttershoek bij de Haven en in Oud-Beijerland aan het einde van de Oostkade. De veerboot biedt plaats aan ongeveer 20 fietsen en 50 personen. Actuele informatie over de vaarten en de prijzen is te vinden op www.rhoonsveer.nl .