Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan Werkzaamheden Capelseweg bij kruispunt met Lylantsebaan/George Hintzenweg

Op dit moment wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Capelseweg met de Lylantsebaan en George Hintzenweg. Aan deze kruising worden in de komende vakantieperiode aanpassingen uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Dit is onder andere noodzakelijk vanwege de bouw van een nieuw kantoor aan de George Hintzenweg. Een aantal opstelstroken wordt verlengd.

Vanuit Capelle aan den IJssel komt er richting de A20 een rechtdoorgaande opstelstrook bij en vanaf de George Hintzenweg wordt er richting de A20 een extra linksaf-opstelstrook toegevoegd. Op het gehele kruispunt wordt de belijning verduidelijkt en aangepast. Er wordt eerst gewerkt aan het aanpassen van de openbare verlichting.

Vanaf half juli gaat er ook gewerkt worden aan het aanpassen van de verkeersregelinstallatie van het kruispunt. Ook wordt er dan gewerkt aan het asfalt voor de uitbreiding van de opstelstroken.De werkzaamheden vanaf medio juli zijn ingrijpender en worden zowel overdag (buiten de spits) als in de avond en nacht uitgevoerd, waarbij het verkeer met hinder door kan gaan.

Vanaf half augustus worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en aanpassingen aan de belijning en markering van de weg. Ook worden er nieuwe detectielussen aangebracht. Voor deze werkzaamheden moeten er weggedeelten voor het verkeer worden afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Dit zal alleen in de avond en nacht worden uitgevoerd. Wanneer deze afsluitingen en omleidingen plaatsvinden, is nu nog niet precies aan te geven. Dit wordt later bekendgemaakt.

Tijdens de werkzaamheden is de verkeersdetectie uitgeschakeld, waardoor de verkeerslichten niet optimaal kunnen functioneren. Hierdoor is er helaas ook overdag verkeershinder. Het benzinestation van Total dat nabij de kruising ligt, blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Begin september moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Werkzaamheden afrit A20

Ook de opstelstroken van de afrit van de A20 vanuit de richting Nieuwerkerk aan den IJssel worden aangepast. Op deze afrit wordt een extra linksaf-opstelstrook richting Capelle aan den IJssel/Alexandrium gemaakt. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de afrit afgesloten in de avond en nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur. Deze afsluitingen vinden plaats op maandag 20 augustus tot en met donderdag
23 augustus en op maandag 27 augustus tot en met donderdag 30 augustus.