Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 29 juni en 3 juli 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op vrijdag 29 juni en dinsdag 3 juli 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van aanpak gebiedsontwikkeling Blinkertgebied

In 2006 heeft het college de Blinkert verworven. Het college heeft ingestemd met het plan van aanpak gebiedsontwikkeling Blinkertgebied en heeft hiervoor 180.000 euro ontwikkelingskrediet verleend. De gemeente streeft naar een verhoging van de kwaliteit.

Evaluatie meerjarenplan Vrijwilligersbeleid 2003-2006

Het college heeft de evaluatie van het meerjarenplan vrijwilligersbeleid 2003-2006 vastgesteld. Belangrijkste resultaat van de afgelopen jaren is dat het vrijwilligersbeleid goed op de kaart staat. Organisaties voelen zich gewaardeerd en ondersteund en kennen de weg naar ondersteuningsorganisaties en de gemeente. De vrijwilligerswinkel heeft een belangrijke spilfunctie gekregen. Aanbevelingen zijn onder andere: extra geld voor het vrijwilligersfeest, meer aandacht voor afstemming van subsidies en regelgeving, het maken van een wervingsplan en ondersteuning en deskundigheidsbevordering.

Ontwerp 1^e begrotingswijziging 2007 DCMR

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vast voor de eerste wijziging in de begroting van 2007 van de DCMR Milieudienst Rijnmond. B&W stelden het tussenbericht aan het dagelijks bestuur van de DCMR vast. De wijziging is nodig om de werkplannen voor 2007 te kunnen financieren.

Ontwerpbegroting 2008 DCMR

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vastgesteld voor de begroting voor 2008 van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Voorstel is om voor Capelle aan den IJssel is 385.365,- te begroten voor het uitvoeren van de milieutaken. B&W stelden het tussenbericht aan het dagelijks bestuur van de DCMR vast.

Dagvaarding Van Noordenne BV

Aannemingsmaatschappij B.M. van Noordenne B.V. dagvaardde de gemeente in kort geding te verschijnen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam. Hiermee hoop de maatschappij alsnog de opdracht gegund te krijgen voor de realisatie van een gemaal inclusief de aanleg van een vrijevalriolering in de wijk Schenkel-Oost. De opdracht kwam voort uit een aanbestedingsprocedure, Van Noordenne kon niet aan één van de gunningseisen voldoen waardoor ze de opdracht misliepen. Het college heeft besloten verweer te voeren.

Beveiligingsplan reisdocumenten

Het college heeft het beveiligingsplan reisdocumenten 2007 vastgesteld en het huidige plan ingetrokken.

Verkoop bouwgrond 3^e fase Fascinatio

Het college heeft ingestemd met de verkoop van enkele percelen bouwgrond aan Maasstede Woning Ontwikkeling C.V. ten behoeve van de ontwikkeling van 57 woningen. Het plan is om na de bouwvak te starten met de bouw.

[Procedure: lijst van mededelingen van de commissie Middelen en Buitenruimte]

Inrichtingsplan Fascinatio fasen 3c en 3b

Het college heeft het inrichtingsplan voor de openbare ruimte voor fasen 3c en 3b vastgesteld. Hierin staat waar in deze (nog te bouwen) delen van Fascinatio de gemeente groen, straatmeubilair, bestrating, speelplaatsen, bruggen, trappen en dergelijke gaat aanbrengen.

Herschikking taken afdeling Uitvoering

Het college heeft in principe ingestemd met de organisatieaanpassing van de afdeling Uitvoering. Het aantal units wordt teruggebracht van zeven naar vier. Daarnaast wordt het toezicht op de uitvoering verstrekt. De OR wordt gevraagd te adviseren over dit besluit. Daarna neemt het college een definitief besluit.

Aanvraag monumentenvergunning

Het college heeft besloten vergunning te verlenen aan de gemeente Capelle aan den IJssel voor het funderen en opnieuw stellen van een aantal graftekens en het algenvrij maken van alle graftekens op de begraafplaats aan de Nijverheidstraat. Dit besluit wordt ter inzage gelegd. Gedurende zes weken kunnen bezwaren worden ingediend.

Wijziging collectieve rechtsbijstandverzekering voor ambtenaren

Het college heeft besloten akkoord te gaan met de door de VNG voorgestelde premieverlaging voor de collectieve rechtsbijstandsverzekering voor gemeenteambtenaren van Centraal Beheer Achmea, alsmede het verschuiven van de contractsvervaldatum.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.