Centraal Bureau Fondsenwerving

Advies Vervlechtingscommissie positief ontvangen

In opdracht van de VFI en het CBF heeft de commissie-Pont (de `Vervlechtingscommissie') advies uitgebracht over de vervlechting van de Code Goed Bestuur (Code Wijffels) met het CBF-Keur. Het CBF-bestuur is positief over het bereikte resultaat.

Op basis van de aanbevelingen van de Vervlechtingscommissie wordt naar verwachting dit najaar een vernieuwd keurmerkreglement vastgesteld. De streefdatum voor de invoering van het nieuwe reglement is medio 2008.

Met de vernieuwing van het CBF-Keur wordt bevorderd dat de kwaliteit van het functioneren van de goededoelenorganisaties in Nederland toeneemt. Tevens wordt met het nieuwe keurmerk een bijdrage geleverd aan het vergroten van het publieksvertrouwen in de goededoelensector.

Het CBF-bestuur benadrukt dat een zorgvuldige communicatie over de invoering van het vernieuwde CBF-Keur van groot belang is. De keurmerkhouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het advies van de Vervlechtingscommissie. Via gerichte voorlichting zullen de keurmerkhouders en het Nederlandse publiek ingelicht worden over de inhoud van het aangepaste CBF-Keur. Medio september wordt voor de keurmerkhouders een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De keurmerkhouders zullen hierover nader worden geïnformeerd.

Het Advies van de Commissie kunt u hier vinden.


3 juli 2007