Gemeente Tilburg

4-7-2007
Masonry Design Center in Tilburg
Kenniscentrum voor metselwerk op T58

Op het bedrijventerrein T58 vestigt zich rond september 2008 de Tilburgse ondernemer Harrie Vekemans met het Masonry Design (MADE) Center. Hij creëert met dit 'metselwerkcentrum' een hotspot voor de Nederlandse metselwerkbranche. Veel bedrijven en instellingen uit die sector ondersteunen het project en zien het als een research- en ontwikkelingscentrum voor het Ambacht. Naar verwachting begint Vekemans met ongeveer 10 medewerkers, maar verwacht hij snel uit te breiden. Zijn Metselwerk Adviesbureau zal ook kantoor gaan houden in het MADE-Center.

Wethouder Hans Janssen (economie) is enthousiast over het initiatief van de Tilburger. "Het is fascinerend om te zien dat er in een ambacht als het metselwerk nog veel innovatie mogelijk is. Met het Masonry Design Center hebben we als Tilburg een uniek centrum van kennis voor dit ambacht. Een perfecte aanvulling op het aanbod van bedrijven op T58, dat zich met innovatieve productie en marketing bezighoudt."

Vekemans: "In het MADE Center komen fabrikanten en aannemers voor demonstraties van metselwerkproducten. Ook maken we bijvoorbeeld testversies van door architecten ontworpen gevelconstructies met bijvoorbeeld nieuwe steensoorten of vernieuwende verwerkingsmethodes. Bedrijven kunnen er hun presentaties organiseren over producten, metselwerk, regelgeving, normen en dergelijke. En het is een ideale plek voor bijeenkomsten van brancheorganisaties."

De eerste medewerkers bestaan met name uit een team metselaars, een gastvrouw of gastheer, en ondersteunende krachten. Het gebouw moet ongeveer 1700m2 gaan beslaan en moet een moderne design-uitstraling krijgen. Vekemans verwacht dat het MADE Centrum na de zomer van 2008 helemaal af en operationeel is. Hij verwacht het centrum met zo'n 20 tot 30 participerende partijen te beginnen.

Meer informatie: www.masonrydesigncenter.eu