Gemeente Beuningen


Voordelig met het OV
Steeds meer inwoners ontdekken het openbaar vervoer als een makkelijk en prettig alternatief voor de auto. Het kan bovendien heel voordelig zijn als u gebruik maakt van een van de onderstaande acties.

Gratis dagkaart
Veel Gelderlanders maken al gebruik van het openbaar vervoer, een groot aantal zelfs dagelijks. Er zijn echter nog steeds mensen die zelden of nooit de bus of de trein nemen. Vaak omdat ze niet op de hoogte zijn van de vele mogelijkheden. Om alle Gelderlanders te attenderen op de innovaties en de voordelen van het openbaar vervoer is de provincie Gelderland een speciale actie gestart: de gratis Dagkaart. Hiermee kunt u 1 dag gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. U kunt de kaart aanvragen via www.ervaarhetov.nl. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 mensen gebruik gemaakt van de gratis Dagkaart!

Snel met de bus
Tussen 24 juni en 19 augustus wijzigt de dienstregeling van lijn 5a tussen Beuningen en Nijmegen. Dit in verband met de werkzaamheden bij de sluis in Weurt. Vanaf 19 augustus geldt wederom een aangepaste dienstregeling. Vanaf die periode heeft de bus een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de auto door de veel kortere route. Novio heeft daarom van 19 augustus tot 9 december 2007 een actie: goedkoop met de bus over de noodbrug! Hierover kunt u meer lezen in de speciale folder "Snel met de bus". In de folder vindt u ook een uitgebreid overzicht van de dienstregeling voor de periode 24 juni tot 19 augustus 2007. U kunt de folder afhalen bij het gemeentehuis in Beuningen of bij het informatieloket op Nijmegen CS. Voor meer informatie kunt u bellen met de Novio Klantenservice: 0900-2020121 (0,10 p/min).