Gemeente Bussum

Staatssecretaris Bijleveld zet Bussum in het zonnetje overhandiging usb stick EDV staatssecr.jpg

Staatssecretaris Bijleveld-Schouten van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft uit handen van Gerard Twickler,programmadirecteur elektronische dienstverlening van de gemeente Bussum het realisatieplan EDV in de vorm van een USB-stick in ontvangst genomen.

Bussum is de eerste deelnemer aan het programma i-teams van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat een realisatieplan klaar heeft. Staatssecretaris Bijleveld sprak haar waardering uit voor het Bussumse plan. Ze noemde Bussum een voorbeeld van een krachtige gemeente die zelf investeert om de dienstverlening te verbeteren. Ook prees zij de manier waarop het realisatieplan in Bussum tot stand is gekomen. ,,Ict moet geen doel op zich zijn. Het is een middel om de dienstverlening aan de burger te verbeteren. Dat is ook de insteek die Bussum heeft gekozen. Mede daardoor is de gemeente erin geslaagd in een

relatief korte tijd een realisatieplan te maken.''

Als dank voor de door Bussum voortvarend ingeslagen weg heeft de staatssecrataris Bussum een schaal geschonken van de kunstenaar Olav Slingerland.

schaal.jpg

De door de staatssecretaris geschonken schaal van kunstenaar Olav Slingerland.