Gemeente Bussum

Milieuraad Bussum

De gemeente Bussum roept een Milieuraad in het leven en is op zoek naar betrokken burgers die de gemeente willen adviseren over onderwerpen op het gebied van de leefbaarheid en duurzaamheid van onze woonomgeving

Geen papieren tijger, maar een actieve en breed samengestelde denktank.

Lokaal milieubeleid moet een goed antwoord zijn op de wensen en behoefte van de Bussumers. Dat is de taak van de gemeente. De Milieuraad helpt daarbij.

Milieu en gemeente

Bussum is al een fijne plaats om te wonen en te werken. Dat moeten we zo houden en, waar het kan, nog verder verbeteren. De gemeente Bussum realiseert zich dat dat niet vanzelf gaat. Er worden elke dag beslissingen genomen over verkeersveiligheid, bestrijding van licht- en geluidshinder, over groenvoorzieningen, over afvalverwerking, energiegebruik en nog veel meer onderwerpen die een directe band hebben met de kwaliteit van Bussum als leefomgeving. Het is natuurlijk van belang dat dat gebeurt in nauwe samenspraak met de mensen die in die leefomgeving wonen!

Inwoners adviseren de gemeente

De gemeente wil dan ook een Milieuraad installeren waaraan advies kan worden gevraagd. Maar het is niet de bedoeling dat de Milieuraad alleen spreekt als de gemeente erom vraagt. Ongevraagd adviseren is net zo'n belangrijke taak om de gemeente en het milieubeleid scherp te houden. De gemeente Bussum krijgt graag opbouwende kritiek. De Milieuraad is geen inspraakorgaan dat lobbyt over de groenstrook bij u in de straat; wel een adviesorgaan dat bijdraagt aan beleidsontwikkeling van de gemeente.

Kandidaten

Leden hebben op persoonlijke titel zitting in de Milieuraad. Dat betekent dat de leden geen vertegenwoordiger zijn van een organisatie, bedrijf, actiegroep of andere specifieke achterban.

Iedereen kan zich kandidaat stellen. Milieutechnische kennis of opleiding wordt niet vereist, betrokkenheid bij het milieuwelzijn van Bussum wél. De minimumleeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar. U moet inwoner van Bussum zijn.

Belangstelling?

Wilt u zich kandidaat stellen? Wilt u op de hoogte worden gehouden? Neemt u dan contact op met de heer A. Roeten, tel. (035) 692 88 69, a.roeten@bussum.nl