Gemeente Drechterland

4-7-2007
Werk aan de Zuiderdijk gestart
De dijkversterking tussen Enkhuizen en Hoorn door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is gestart. Het werk is nu voor iedereen zichtbaar. Kort na de zomer is er in Venhuizen een informatiebijeenkomst. Er wordt dan uitgelegd hoe het werk in Drechterland wordt uitgevoerd.

Het transport van grond bij de aansluiting van de Houtribdijk en bij het Nassaupark is gestart. Het gaat om zo'n 3500 m' grond die vervoerd wordt in vrachtauto's met een laadvermogen van zo'n 15 m'. Ook op enkele plaatsen waar een steunberm aan de binnenkant van de dijk wordt aangelegd, kan het grondtransport niet anders dan over de weg. Dat gebeurt nu nog in Bovenkarspel en Enkhuizen. Later in de zomer gaan er ook vrachtautoâs rijden over de rotonde met de provinciale weg naar de Zuiderdijk.

Zachtjes rijden
Tot en met 2009 wordt in periodes van enkele weken grond aan- en afgevoerd. De grond moet namelijk de tijd krijgen om te âzettenâ, voordat die verder opgehoogd wordt. Tijdens de transporten kunt u de weg - behoudens wat overlast - gewoon blijven gebruiken. Wij dragen zorg voor de veiligheid van het verkeer en zullen de weg zo goed mogelijk schoon houden. De wagens rijden stapvoets om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Het transport van grond voor een voorland bij Krabbersplaat gaat volledig over het water. De overlast is hierdoor minimaal. Dit deel van het werk start in het najaar.

Informatieavond
Het werk concentreert zich nu nog aan de grens van onze gemeente. Na de zomer beginnen de voorbereidingen voor het werk tussen gemaal âDe Driebanâ in Venhuizen en Hoorn. Het Hoogheemraadschap geeft hierover informatie aan belangstellenden in Drechterland. De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 3 september 2007 in het gemeentehuis van Venhuizen en begint om 19:30 uur.

---