Gemeente Westvoorne


Gemeente sluit alle panden in het buitengebied aan op de riolering riolering.jpg

De gemeente Westvoorne is bezig met het aansluiten van panden buiten de bebouwde kom op de riolering.

In totaal zijn er nog ruim 170 woningen in het buitengebied niet op de riolering aangesloten. Ook is de glastuinbouw niet aangesloten. In 2007 worden 105 woningen op de riolering aangesloten. In 2009 wordt het restant van de woningen in het glastuinbouw intensiveringgebied boven Tinte én de glastuinbouw aangesloten op de riolering. De panden liggen in het buitengebied ver verspreid uit elkaar. Het afvalwater moet met pompen en drukleidingen worden getransporteerd naar Rockanje of Oostvoorne. Voor het afvoeren van afvalwater uit het glastuinbouwintensiveringgebied wordt langs de Westvoorneweg in 2009 een nieuw gemaal gebouwd door het waterschap Hollandse Delta. Dit afvalwater wordt rechtstreeks via de hoofdtransportleiding van Rockanje naar de zuivering aan de Scheitweekseweg in Oostvoorne vervoerd.

De gemeente legt de riolering aan tot op de aan te sluiten percelen. Hier wordt een aansluitpunt aangelegd waar de eigenaar van het pand zijn riolering op moet aansluiten. Er mag alleen huishoudelijk afvalwater en verontreinigd proceswater worden geloosd op de riolering. Regenwater moet rechtstreeks op het oppervlaktewater worden aangesloten. De betreffende bewoners zijn met brieven geïnformeerd over de werkzaamheden en het aansluiten op de riolering.

De rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Lindeloof b.v. uit Hellevoetsluis. Er is met de werkzaamheden gestart in het gebied onder Tinte, aan de Natersedijk richting het gebied tussen de Zwartedijk en de Schapengorsedijk, tot aan Rockanje.

Aansluitend worden -verspreid over het gebied van Westvoorne- liggende ongerioleerde panden aangesloten. De aanleg van de gemeentelijke riolering zal volgens planning tot aan het einde van het najaar duren. De eigenaren van de panden kunnen pas de riolering aansluiten wanneer de riolering van de gemeente geheel is aangelegd en aangesloten. Dit geldt zowel voor de afvoerleiding als de elektriciteit die de pompen bij de woningen van voeding voorziet om het afvalwater af te voeren. Met een brief worden de betrokken bewoners over het tijdstip van aansluiting geïnformeerd. De aannemer Lindeloof biedt de bewoners aan om -tegen een kostenvergoeding- ook de woningen aan te sluiten op de gemeentelijke riolering.