Gemeente Oldenzaal


Aanpak criminaliteit en overlast in winkelgebied

gepubliceerd op : 4-7-2007

Burgemeester en wethouders willen in samenspraak met de betrokken ondernemers en politie komen tot maatregelen die de winkelcriminaliteit in al zijn verschijningsvormen moet terugdringen.

Ondernemers, medewerkers en klanten worden in toenemende mate geconfronteerd met winkeldiefstallen, vernielingen, rondhangen, geweld en agressie. Hierdoor neemt het gevoel van veiligheid af. Nog afgezien van de emotionele betekenis van deze aspecten.

Onder de noemer van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden worden voorstellen ontwikkeld om te komen tot verbetering van de situatie, tenminste als minimaal 65% van de winkeliers bereid is deel te nemen aan het project dat een looptijd kent van meerdere jaren.

Het project beperkt zich eerst tot het centrumwinkelgebied. In navolging van andere gemeenten in Twente gaat het college in zee met de Stichting Criminaliteitsbeheersing Twente om te komen tot certificering van het centrumgebied als veilig winkelgebied. Dit moet zich uiteindelijk vertalen in een lagere criminaliteitsscore en een verbetering van de financiële cijfers.
Het veiligheidsbeleid van de gemeente kent prioriteit toe aan de aanpak van winkelcriminaliteit.