Ingezonden persbericht


Geen gesprekken in het Provinciehuis, maar actief de boer op in de provincie Utrecht. Onder dat motto is het nieuwe dagelijkse bestuur van de provincie Utrecht op 3 juli van start gegaan met een bustour langs de Utrechtse gemeenten.

Op deze manier wil het provinciebestuur uitgebreid kennis maken met haar belangrijkste samenwerkingspartners. De kennismakingstour loopt tot oktober 2007. Het college van Gedeputeerde Staten (GS) rijdt door de provincie in een 'schone bus', waarmee het college haar motto 'samenwerken aan duurzaamheid en kwaliteit' in de praktijk brengt. Het bestuur zoekt locaties die belangrijk zijn voor de samenwerking tussen gemeenten en provincie. Tijdens het bezoek spreekt men over wederzijdse ambities.

In de Trouwzaal van Utrecht
Op 3 juli bezochten de provinciebestuurders de gemeenten Utrecht en Bunnik. In de Trouwzaal van het Gemeentehuis vroeg het college van B&W van Utrecht de aandacht van de provincie voor de grootstedelijke problemen waarmee Utrecht te kampen heeft. Deze komen aan bod in het werkprogramma van GS dat in september gereed is. Provincie en gemeente Utrecht hebben verder samenwerkingsafspraken gemaakt op het gebied van jeugdzorg en cultuur. Zo wordt het culturele programma van de Vrede van Utrecht opengesteld voor een breder publiek. Als het gaat om de behoefte aan nieuwbouwwoningen rondom Utrecht na 2015 hebben beide colleges afgesproken dat hierover zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Hiervoor worden dit jaar onder de vlag van het samenwerkingsverband NV Utrecht verkennende studies uitgevoerd.

Bezoek Bunnik
In Bunnik wachtte een vertegenwoordiging van de dorpsraad Werkhoven de provinciebestuurders op. Het gesprek ging over de plannen van Bunnik om in het landelijk gebied ruimte te reserveren voor nieuwbouw. Zo kunnen in Werkhoven 300 extra woningen gebouwd worden. Op de plannen van Bunnik voor uitbreiding van woningbouw en versterking van de kernen zal de provincie officieel nog reageren, nadat ook de gemeenteraad hierover gesproken heeft. Het bezoek aan een potentiele nieuwbouwlocatie, vlakbij een voetbalveld in Werkhoven, zorgde al wel voor veel verheldering. Verder kwam aan bod verbetering van de bereikbaarheid van Bunnik en Houten via de A12. Provincie en gemeente Bunnik spraken met elkaar over de verschillende varianten met nieuwe aansluitende wegen op de A12, die momenteel zijn ontwikkeld en onderwerp zijn van een milieu-effectrapportage.

Noot voor de redactie(

Ingezonden persbericht