Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Keycamp introduceert:
Comfortabel kamperen aan de Portugese kust!

Amersfoort, juli 2007 - De kust van Portugal: zonnige bestemming met natuur, cultuur en schitterende stranden. Voor gezinnen en stellen die de Algarve graag willen ontdekken heeft Keycamp Holidays dit seizoen twee nieuwe bestemmingen. Dichtbij Faro ligt camping Quarteira en bij Lagos ligt camping Valverde. Liever de ongerepte westkust van Portugal ontdekken? Aan de Costa de Prata ligt camping São Pedro de Moel.

PORTUGAL; CULTUUR, GOLF, ZON EN ZEE
Zonnen aan het strand, golfen, luieren bij je eigen chalet, of juist genieten van de natuur en de cultuur van de historische havenstadjes aan de zuidelijke kust, de Algarve of de Westkust, de Costa de Prata die ook wel de Zilverkust wordt genoemd. Het kan vanaf dit seizoen met de nieuwe bestemmingen van Keycamp Holidays. De organisatie staat bekend als de campingreisorganisatie die het buitenleven zo veel mogelijk combineert met het thuisgevoel. "De accommodaties in Portugal zijn stacaravans en chalets, deze zijn voorzien van alle gemakken en hebben meerdere slaapkamers en badkamers," legt brandmanager Edwin Teepe van Keycamp uit. "Onze campings zijn bovendien gelegen op de beste plekken in de natuur en in de buurt van bezienswaardigheden. Hierdoor bieden we een uitstekend en zeer betaalbaar alternatief voor hotel- en appartementvakanties."

Keycamp legt met de Portugese bestemming een nieuwe markt open: "Een dergelijke campingvakantie in Portugal is voor velen een echte verrassing. De Algarve was tot voor kort een bestemming voor appartementen of hotels. Wij voegen daar nu een prettige variant aan toe; comfortabel kamperen in een chalet of stacaravan. Oftewel; nog meer genieten van het buitenleven en zéker zo betaalbaar!"

ALGARVE
De Algarve met zijn parelwitte stranden geldt al jaren als Europese topbestemming voor zonaanbidders. Ondanks deze aandacht ademt de enorme kuststrook tijdloze rust uit - die ook geleid heeft tot de populariteit van dit gebied als golfbestemming. Vooral in het voorjaar kun je hier heerlijk golfen. De havensteden stammen al uit de tijd dat de Moren het nog voor het zeggen hadden - getuigen zijn de witte huizen met het schitterende tegelwerk. Langs de kustlijn zijn dikwijls ruime boulevards aangelegd waar tussen de palmbomen tientallen restaurantjes de gast verlokken. Camping Valverde ligt dichtbij allerlei schilderachtige dorpjes en 1,5 km van het strand vandaan. Ze beschikt over een zwembad met kinderbad en allerlei sport mogelijkheden. Camping Quarteira is een ruim opgezette camping in het hart van de Algarve met het strand op 600 meter. Kortom de juiste ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

COSTA DE PRATA
De Costa de Prata aan de Atlantische Oceaan is 200 kilometer lang en de stranden zijn er breed. De Costa de Prata is zeer geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Achter de zand stranden liggen uitgestrekte bossen waar men uitstekend kan wandelen. Makkelijk bereikbaar zijn prachtige kust plaatsjes zoals: Obibos, Nazaré, Figueira da Foz, Fatima en zelfs de hoofdstad Lissabon. De camping São Pedro de Moel is een rustige, aantrekkelijke camping, gelegen in een pijnboombos vlakbij een beschut strand op ca. 600 meter.

PORTUGAL
Portugal is een waar paradijs voor 'foodies': stokvissen liggen te drogen op het strand, vissers halen dagverse kreeft en ander heerlijks uit zee en verkopen deze vaak rechtstreeks aan de talloze visrestaurantjes. Uiteraard heeft Portugal, behalve de wereldberoemde Port, ook een uitgebreide wijncultuur. De Portugese bestemmingen staan - net als tientallen andere Keycamp campings - uitgebreid beschreven in de Keycamp Holidays campingvakanties brochure die opgevraagd kan worden via www.keycamp.nl

Keycamp
Met als motto 'This is life' biedt de campingreisorganisatie Keycamp al meer dan 30 jaar campingvakanties aan in luxe bungalowtenten, stacaravans en chalets die op de ruim 100 topcampings in Europa staan. Kenmerkend voor Keycamp is dat op alle campings eigen medewerkers aanwezig zijn en dat praktisch alle accommodaties eigendom zijn van Keycamp. Dankzij de zogenaamde Funstations is er onder begeleiding van deskundig personeel voor alle kinderen - van baby tot tiener - van alles te beleven bij Keycamp. Hiermee is ook voor de ouders een 'Keycamp Vakantie' écht een relax-vakantie. Zie ook www.keycamp.nl.